Skolen stenges for fysisk undervisning i hele neste uke, opplyser Vestli skole på sine hjemmesider. Det melder NTB torsdag kveld.

Ifølge skolen er det påvist tilfeller av mutert virus på seks av syv klassetrinn. Unntaket er tredje trinn, men skolen regner det som sannsynlig at det også er smitte her.

«Der er det veldig mange som har søsken som nå er i karantenene», heter det i et infoskriv fra skolen.

«På grunn av smittesituasjonen på skolen ber vi om at alle elever på 3. trinn og ansatte der også tester seg», opplyser skolen videre.

Åpnet på mandag

Ellen Sundby er rektor på Vestli skole. Til Avisa Oslo beskriver hun situasjonen som «kjempetrist».

Timingen kunne heller ikke vært verre, forteller hun.

– Vi flyttet inn på en splitter ny skole på mandag, en dag vi har ventet på i to og et halvt år, sier Sundby.

Hun informerer om at 509 elever er satt i karantene, i tillegg til cirka 50 lærere og 30 assistenter.

Saken fortsetter under bildet.


– Flinke lærere

På spørsmål om hvordan digital undervisning vil utspille seg for barneskoleelevene, svarer hun:

– Vi har heldigvis mange flinke lærere, og elevene har hvert sitt nettbrett. De vil få god undervisning, selv om barna burde være på skolen sammen. Mange av elevene våre bor i husstander med mange familiemedlemmer.

Nå blir også husstandene satt i karantene. Elevene ved Vestli skole vil være i karantene frem til 15. mars, opplyser Sundby.

Smittetrykket i bydel Stovner er blant de høyeste i Oslo, viser tall fra kommunen, med 465,2 smittede per 100.000 innbyggere. Nabobydelen Grorud og Alna er også hardt rammet, med henholdsvis 519,7 og 463,8 smittede per 100.000 innbyggere.

Flere skoler rammet

Stasjonsfjellet skole i Stovner bydel har også fått påvist smitte. Der er det en ansatt som er koronasmittet. Skolen kjører nå digital undervisning.

– Skolen har ikke funnet smittekilden til den ansatte som har fått påvist smitten, sier rektor Simon Jara til VG.

Skolen har 300 elever. Alle lærere er nå i karantene.

Også ved Majorstua skole ble det påvist koronasmitte hos en elev. Eleven har vært i kontakt med noen andre elever i klassen i vinterferien.

Bydelsoverlegen har bestemt at hele klassen settes i ventekarantene fra 4. mars. Elevene vil motta digital undervisning mens de er i ventekarantene.