– Den første ble bekreftet smittet på fredag. Nå har vi sju bekreftet smittet, sier rektor Rachid Sealiti til Avisa Oslo.

Han opplyser at to klasser på tiende trinn, to i niende og en og en halv klasse på åttende trinn nå er satt i karantene. I tillegg er 13 lærere ved skolen i karantene.

Sealiti forteller at de forventer flere smittede de kommende dagene. Skolen har derfor besluttet å stenge, i første omgang denne uka.

– Vi skal ta en vurdering på fredag om vi må holde stengt enda lengre. Dette er ikke en ønskelig situasjon for noen, spesielt ikke for elevene, men slik situasjonen er nå er vi nødt til å gjøre dette, forteller Sealiti.

Det er foreløpig ikke bekreftet hvilken virustype som er i omløp på skolen, og om dette er en mutert virusvariant.

Bjøråsen skole har 162 elever fordelt på tre trinn, og kommer til å ha digital undervisning den kommende uka.

– Vi kommer til å ha opplegg for at alle elevene som ikke er syke skal kunne følge undervisningen digitalt, opplyser Sealiti.

Forrige uke ble også Vestli skole i bydel Grorud stengt, etter påvist smitte på seks av sju klassetrinn. På Vestli var det påvist mutert virus.

Grorud er bydelen i Oslo med høyest smittetrykk, med 671 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Deretter følger Stovner bydel med 639, Alna med 626 og Bjerke med 526.