Lørdag kveld anbefaler Oslo kommune at alle som var på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november etter klokken 18, og som ikke allerede har fått oppfølging, om å ta kontakt med kommunen.

Smittetallet etter julebordet hvor minst 13 deltakere ble smittet med omikron, er nå oppjustert til over 90. 60 av de smittede deltok på julebordet til bedriften Scatec. I tillegg er over 30 andre gjester som var på Louise smittet.

Men nå ser eierne av restauranten seg nødt til å stenge. Det melder VG.

– Vi har fått et pålegg om at alle gjester og ansatte som var til stede den kvelden må i en pålagt ti dagers karantene fra og med 26. november. Dette inkluderer også de som opprinnelig satt i karantene, og som etter det har testet seg ut med en negativ PCR-test, forteller daglig leder Markus Gjelseth til avisen.

Siden nesten samtlige ansatte som var på jobb nå må i karantene, er det derfor ikke mulig å holde utestedet åpent, forteller han.

– Det tilsvarer stort sett alt vi har at kjøkkenpersonale, bartendere og servitører. For oss blir dette så omfattende at vi ikke lenger har mulighet til å holde åpent i dag. Det har vært en ekstremt vanskelig situasjon, sier daglig leder til VG.

Videre sier han at de håper å åpne igjen førstkommende mandag.