Gå til sidens hovedinnhold

Startet som trener i mars – nå forlater treneren klubben med umiddelbar virkning

Det kom frem i en pressemelding fra Grorud IL fredag ettermiddag.

Grorud IL og Aksel Bergo har blitt enig om å avslutte engasjementet som hovedtrener i Grorud IL med umiddelbar virkning.

I mars ble det kjent at Aksel Bergo (52) skulle ta over som hovedtrener for Grorud IL, etter at tidligere trener Eirik Kjønø forlot klubben og takket ja til jobben som assistenttrener i Stabæk Fotball.

Bergo har vært en del av norsk fotball i over 20 år, har en akademisk utdannelse i grunn og har erfaring fra flere roller enn som bare trener.

Han hadde kontrakt ut 2021-sesongen.

– Vi er glade for at vi har blitt kjent med en så fin fyr som Aksel, og synes det er trist at samarbeidet måtte avsluttes så brått. Vi beklager at vi mister Aksels kompetanse i Grorud IL, og ønsker Aksel alt godt for framtiden, sier daglig leder Jon Ole Reinhardsen.

Avisa Oslo har vært i kontakt med Reinhardsen som ikke ønsker å kommentere avgangen til Bergo utover det som kommer frem i pressemeldingen.

Aksel Bergo selv kommenterer i pressemeldingen at han har stor respekt for arbeidet som gjøres i Grorud Idrettslag.

– Klubben er utrolig viktig i en bydel det er lett å bli glad i. Jeg har ingen kommentar utover dette, sier Bergo.

Johan Gjønnes Nilsen overtar midlertidig som hovedtrener, og leder laget i kampen mot Sandnes Ulf i morgen, lørdag.

Tidligere i år uttalte Bergo at hans ambisjon for laget var at Grorud i sitt tempo skulle utvikle seg til å bli en klubb som representerte en toppfotballkultur, samtidig som man tok vare på klubben og bydelens identitet.

– Det er store ting, selvfølgelig. Hvis man kan bruke store begreper, så er ambisjonen at Grorud IL i en enda større grad kan stå som en bærekraftig identitet, sa treneren da.

Grorud IL ligger per 27. august sist på tabellen i Obos-ligaen.

Kommentarer til denne saken