(Nettavisen) Byrådet i Oslo har besluttet iverksettelse av en evaluering av hvordan den overordnede krisehåndteringen har fungert i kommunen under pandemien.

Det kommer frem i et notat fra byrådsleder Raymond Johansen, sendt til bystyrets organer.

Målet med evalueringen vil være å gi kunnskap om hvordan blant annet ledelse, styring og organisering har fungert i forbindelse med den sentrale kriseledelsens oppgaveutførelse, kommer det frem av notatet.

Vil bli enda bedre neste gang krisen inntreffer

«Ingen kriser er like, men det er viktig at vi har en organisasjon, rutiner og systemer som fungerer også når hverdagen blir snudd opp ned over kortere eller lengre tid», skriver byrådslederen i notatet.

«Byrådslederen er opptatt av at vi systematisk skal høste erfaringer av håndteringen i krisesituasjoner, slik at vi kan være enda bedre neste gang en krise treffer oss», skriver han videre.

Svarte Stavrum

På en pressekonferanse tidligere på tirsdag ble Johansen konfrontert med Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrums lederartikkel, der han etterlyste nettopp en egen uavhengig gransking av korona-tiltakene i Oslo.

– Jeg har vel sagt fra dag én at det er veldig viktig å bli sett i kortene. Det er viktig å ha en korona-kommisjon, en egen vurdering av koronaen i Oslo kommune, og om det er behov for å sette i gang en gransking og gjennomgang av vår håndtering. Jeg vil ønske det velkommen, svarte Johansen på pressekonferansen, og la til:

– Men det ser jo ut som om Nettavisen allerede har trukket sine konklusjoner, så det er ikke sikkert at Nettavisen har like stort behov for å ha en gransking. Men jeg vil virkelig si at det er på sin plass å ha en skikkelig gjennomgang av det vi har stått i et år, som jeg er veldig stolt av.

Klar i juni

I notatet til bystyrets organer vektlegger Johansen at det er viktig at kommunen har rutiner og systemer som fungerer når hverdagen blir snudd opp ned over kortere eller lengre tid.

Han er spesielt opptatt av at Oslo systematisk skal høste erfaringer av håndteringen av krisesituasjoner, slik at kommunen kan være enda bedre neste gang en krise treffer.

Beredskapsetaten har fått i oppdrag å koordinere den overordnede evalueringen med bistand fra konsulentselskapet Deloitte.

Denne evalueringen avgrenses til tidsperioden 12. mars 2020 til uke 17 i 2021. Evalueringsrapporten skal foreligge i juni dette året.

LES OGSÅ: Raymond til Avisa Oslo: Avklarer besøksreglene