Gå til sidens hovedinnhold

Stakk av fra politiet – fem minutter senere fant de bilen totalvraket

Føreren prøvde å stikke av fra politiet, men endte med å vrake bilen.

En bil gikk rundt i krysset Kongens gate og Myntgata søndag kveld, etter at føreren nektet å stoppe for politiet og heller satte opp farten.

Ifølge vitner holdt bilen høy fart da den traff en fortauskant eller en trapp, så gikk den helt rundt, og landet på hjulene igjen.

Etter ulykken ble flere personer som satt i bilen sett løpende fra ulykkesstedet. Fluktforsøket ble også fanget på video. Politiet fikk imidlertid raskt kontroll på fire av dem, men det kan ha vært flere i bilen. Det så ikke ut til at noen av dem som satt i bilen ble alvorlig skadet i ulykken.

Bilen ble hentet av en bilberger.

Fortsatt mye uavklart

Mandag ettermiddag forteller påtaleansvarlig Nikolai Ruen hos politiet i sentrum at de jobber videre med etterforskningen.

– Vi forsøker å identifisere de som er involvert og gjennomfører undersøkelser av åstedet og bilen, sier han til Avisa Oslo.

Det er fortsatt uoversiktlig med tanke på hvor mange som satt i bilen.

En av tingene som undersøkes, er om noen var påvirket av rus da hendelsen skjedde.

Politiet uttalte søndag kveld at bilen holdt høy hastighet, og akkurat hvor fort den kjørte er også noe av det som undersøkes videre.

Ruen utelukker ikke at noen kan bli tiltalt for lovbrudd etter hendelsen.

– Det kommer an på hva som kommer fram i etterforskningen, men det er klart en alvorlig hendelse midt i sentrum, sier han.

Skrudde av blålysene

Politiet meldte om ulykken klokka 20.49. Før ulykken kjørte bilen gjennom Møllergata i Oslo sentrum. Der satte en politipatrulje på blålys for å kontrollere bilen og føreren. Da skal bilen ha satt opp hastigheten og kjørt i retning Karl Johan.

Les også

Ferden i den stjålne leiebilen endte bak Slottet

Det får Avisa Oslo opplyst fra Magne Olsvoll, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

– Politibilen skrudde av blålysene, rett og slett for å unngå å skape farlige situasjoner. Vi sendte flere patruljer til sentrum for å se etter bilen, og etter cirka fem minutter så en patrulje at bilen hadde krasjet i krysset Kongens gate og Myntgata, sier Olsvoll.

Løp fra stedet

Vitner på stedet fortalte politiet at flere personer løp fra bilen, og pekte politifolkene i retning av disse. Etter kort tid hadde politiet kontroll på fire personer.

– I og med at de løp fra stedet, antar jeg de ikke er alvorlig skadd, sier Olsvoll.

Hva er årsaken til at patruljen ønsket å kontrollere bilen da den kjørte i Møllergata?

Det har jeg ikke fått noen tilbakemeldinger på ennå, svarer operasjonslederen.

Leter etter flere

– Nå må vi få tatt opp vitneforklaringer, og se om vi kan få en forklaring fra de vi har kontroll på som skal ha vært i bilen, sier Olsvoll.

Les også

Nabolaget jakter tyv som har vært i flere hus: – Har person på video

Foreløpig er politiet ikke sikre på hvor mange personer som har vært i bilen, men har fått meldinger om at det skal ha vært fem personer. De leter etter disse i sentrum.

– Men det har gått litt tid, så om de først kom seg unna der, kan de ha kommet seg langt av gårde med buss eller bane. Vi jobber videre med dette i etterforskningssporet, sier operasjonslederen.

Fire tatt

Innsatsleder Tom Berger i Oslo-politiet sier bilen holdt høy fart før ulykken.

– En bil som har kjørt i svært høy hastighet ble forsøkt stanset av politiet, men stanset ikke for kontroll. De kjørte fra politiet, som ikke fulgte etter. Kort tid etter fant vi bilen slik, med relativt store skader, forteller han.

– Personer er sett løpe fra bilen på kamera, og de har vi aktivt søkt etter. Vi fikk etterhvert kontroll på fire personer som vi i større eller mindre grad kan knytte til kjøretøyet. Én er pågrepet, og tre blir innbrakt, så får vi vurdere hva de forklarer og om de er knyttet til saken eller ikke.

Les også

Stor pågang på barnas alarmtelefon i natt

– Er noen skadet?

– Én er skadet og alle fire blir kjørt til legevakten, legger han til.

– Hvorfor ville de ikke stoppe for politiet?

– Vi vet ikke hvorfor de ikke stoppet. De ble forsøkt stanset lenger opp i byen, men dro av gårde. Det ble en relativt kort ferd og vi fant bilen etter kort tid, opplyser Berger.

På spørsmål om det er mistanke om ruspåvirket kjøring svarer han at det er det for tidlig å si noe om.

Kommentarer til denne saken