Gå til sidens hovedinnhold

Sporveien laget ny holdeplass. Så begynte vannet å renne ned i kjelleren på bygården

Det siste året har Sporveien oppgradert trikketraseen og holdeplassene i Grefsenveien. Det ga et uheldig utslag for beboerne i sameiet i Grefsenveien 21.

For abonnenter

– Det har ikke vært problemer med det før, men det er blitt et kjempeproblem nå, sier styreleder Nedeljko Ljusic til Avisa Oslo.

Han uttaler seg på vegne av sameiet, og møter Avisa Oslo på trikkeholdeplassen en nydelig forsommerdag. Nå er det få tegn til problemer, men når det regner er situasjonen en helt annen.

Grefsenveien holdeplass ligger i en oppoverbakke mellom Nordpolen og Storo, og vannet vil naturlig nok søke korteste vei: Nedover.

Men i dette tilfellet vil det også søke korteste vei horisontalt: Inn mot fasaden på bygården. Der trenger det seg gjennom veggen og inn i fyrrommet nederst i bygården.

Plattformen på holdeplassen skråner inn mot fasaden.

Arbeidene var ferdig ved påske, men problemene startet allerede i fjor høst. På høsten var det en del kraftige nedbørsperioder, og det var oversvømmelse i fyrrommet i oktober og november, noe Ljusic også har bildebevis av.

Les også

Taxisjåføren kjørte ned Samuel og forsøkte å forlate ulykkesstedet: – Mange kom til for å hjelpe

Tydelige merker på veggene

Det går heller ikke an å heve asfalten for å få fortauet i vater, for dørterskelen inn til oppgangen i bygården fra 1936 er allerede helt nede på bakkeplan.

– Ved større regnfall vil vi få vann inn i første etasje.

Nede i fyrrommet er det tydelige merker på veggene av at regnvann har rent inn, og tendenser til fukt.

– Jeg er veldig usikker på hvordan de håndterer det, men vi er interesserte i å finne en plan for å få løst problemet, sier Ljusic.

For et par uker siden sendte han en e-post til Sporveien om problemet. Styrelederen har ikke fått svar. De har også hatt en befaring, uten at de ble enige om hvem som har ansvaret for oversvømmelsene.

– Jeg mistenker at vi til slutt må grave opp her for å finne ut hva problemet er.

– I en e-post til Sporveien har du skrevet at dere frykter en katastrofe?

– Ja. Vi vet ikke hvordan fundamentet er, og hvordan det blir påvirket, hvis man får inn masse fukt og masse vann. Det er alltid en viss fare. Man vet ikke hvordan det slår ut.

Jobber med sameiet

AO har tatt kontakt med Sporveien, som svarer slik på problemene med drenering som har oppstått i Grefsenveien:

– Sporveien er kjent med en bekymring fra en av naboene, et sameie, i Grefsenveien i etterkant av prosjektgjennomføringen. Det har vært løpende dialog mellom Sporveien og det aktuelle sameiet over tid for å se på problemstillingene, hva som har forårsaket de, og hvem som kan lastes for dette. Etter nyttår i år ble det blant annet gjennomført en befaring med sameiet og Sporveien, hvor det ble bekreftet at Sporveien vil besørge utbedring av skader oppstått på bygningens fasade når vær og temperatur tillater dette. Vi vil i tillegg sørge for utbedringer knyttet til vann ved inngangsdør og har også engasjert en ekstern tredjepart for å gjøre vurderinger av vibrasjonsnivåer i området (resultatene foreligger foreløpig ikke). Sporveien ser frem til videre god dialog med sameiet i denne saken, skriver Ina Helen Østby, fungerende kommunikasjonssjef i Sporveien, i en e-post til Avisa Oslo.

Oppgraderingen i Grefsenveien er en del av Trikkeprogrammet, hvor det er gjort omfattende oppgraderinger på deler av strekningen. Blant annet er det lagt nye trikkeskinner, med nystøpt fundament under. Flere holdeplasser er oppgradert.

Her ligger holdeplassen:

Les også

Kona kjøpte gave til Jørn (72), som bare skulle ta seg en liten prøvetur. Det skulle koste flesk

Les også

Spisestedet ble stengt på dagen: – Gjennomgående skittent i hele lokalet

Kommentarer til denne saken