(Nordstrands Blad) Flere i lokalmiljøet har vært ute og lett etter den savnede chihuahuaen siden mandag ettermiddag. Familien bekymrer seg for hunden sin, som snart har vært alene ute i to døgn.

Nordstrands Blad snakket med hundens bestemor, Lill-Bente Koren, tirsdag formiddag. Hun var overveldet over alle som engasjerte seg i saken.

I en tidligere versjon av denne saken omtalte Avisa Oslo hunden som Luna. Etter at vi fikk opplysninger om at Hjørdis er navnet hunden er chippet med, og at dette også er navnet hun lystrer, har vi endret navnet til Hjørdis i omtale av hunden.

Nå ber hun likevel om at folk som leter trekker seg tilbake.

– Det kommer to sporingshunder og leter etter Luna i ettermiddag. Sporingsteamet er frustrert over at så mange mennesker flokker seg sammen og leter i området, sier hun onsdag formiddag.

Koren er takknemlig for at folk ønsker å hjelpe, men nå ber sporingsteamet om å få jobbe alene i ro. Ikke engang bestemoren Koren får være med på leteaksjonen, forteller hun til Nordstrands Blad.

På denne måten kan sporingsteamet sikre flest mulig spor.

Hjørdis er redd mennesker, og Koren mener hun vil bli enda mer skremt om mennesker flokker seg rundt henne. Det beste nå er at sporingsteamet får jobbe i fred og få henne hjem, mener hun.