Det er folksomt på Kampen i påsken. Og køene utenfor de to kafeene på det nye trafikkfrie torget på Kampen er lange.

Samboerne Björn Lindahl og Nina Kjølaas ble derfor positivt overrasket da de traff på en liten pop-up i parallellgaten til egen bolig.

– Vi ble bare veldig forbauset da vi gikk forbi. Vi har ikke tenkt tanken en gang. Det er jo bare å åpne vinduene, sier Lindahl.

Han berømmer initiativtakerne med at det både var påskelys, norske flagg, meny og noen kaniner i vinduet.

Innehaverne hadde på seg munnbind og det var satt frem antibac.

– Vi kjøpte en kaffe og en vegansk daddelbolle, sier Lindahl.

Han delte nyheten på Kampens hjemmeside i går og bildet har allerede fått over 120 likes fra de rundt 150 medlemmene i gruppen.

Søndagssyssel

Jeffrey Frieders startet pop-upen Coco & Rabbit i Skedsmogata. Opprinnelig var planen å holde åpent en søndag før påske for å teste ut ideen.

– Men det går så bra. Nå holder vi åpent første påskedag og vurderer vi å holde åpent søndager fremover også, sier 35-åringen.

Han sier at pop-upen er åpnet av ren nødvendighet. Han håper at det kan gi ham en jobb fremover. Frieders har vokst opp i en restaurant og har jobbet med alt mulig innen restaurantverdenen.

- Det var nødvendig fordi jeg er permittert. jeg jobbet for Fuglen i Tokyo. I Oslo har jeg jobbet for kaffebrenneriet for Fuglen i Gamlebyen, sier Frieders.

Vegansk meny

Han forbereder den veganske menyen på kjøkkenet hos Gamlebyen mat og drikke. Foreløpig teller menyen ulike veganske boller med sjokolade og dadler eller hjemmelaget rosevann marsipan. De kommer i ulike teksturer og har crunchy bokhvete, tørket bringebær og sitronskall eller kakao på utsiden.

Frieders kom fra California for 2,5 år siden. Det var ikke tilfeldig at han kom til Kampen. Han kom av kjærlighet

- Jeg liker å leve et ansvarlig liv og synes det er naturlig å velge vegetarvarianter. Og alle liker sjokolade, sier han.

Kaffen er økologisk og finnes i flere varianter. Den fermenterte drikken, kombucha er også tilgjengelig.

- Jeg må bare får si at det er så godt å se folk smile i disse dagene. Og en rask prat gjennom vinduet er gøy. Et godt naboskap skaper et sunt hjem, sier Frieders.

Siste hus med eternitt

Det er mange grunner til å gå en tur på Kampen i helgen.

– Vi var ute på vår første stolpetur på lenge, forteller Lindahl.

Da går turen ned til Gamlebyen, Ruinparken og Middelalderparken.

– For å få nok skritt tar vi også turen bort på Vålerenga. Det er også et veldig fint utsiktspunkt på toppen av parken på Kampen, tipser Lindahl.

Ellers er det mye å følge renovering av hus på Kampen. – Akkurat nå får det siste huset med eternitt, like ved kirken, en renovering. Det markerer vel slutten av en epoke, forteller Lindahl.

Han liker seg på Kampen og har bodd i et gammelt trehus i 37 år.

– Sønnen min var to år da vi flyttet hit, og vi trives veldig godt her, sier Lindahl.

Samboerne skal være hjemme hele påsken som de fleste andre på Kampen. Men de er fulle av pågangsmot.

– Det skjer alltid noe uvanlig hvis man bare ser nøye nok etter, sier Lindahl.

Les også

Tidligere lå badeanleggene tett i havnebassenget i Oslo. Nå kommer trenden tilbake