Gå til sidens hovedinnhold

Spillet om mistillit mot Lan Marie Berg må stoppe

I vannforsyningssaken driver opposisjonen politisk spill mot det rødgrønne byrådet, der til og med byrådets samarbeidspartner Rødt deltar. Jeg forstår ikke hvorfor byråden har gjort noe galt i denne saken.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Oslo trenger å investere i ny vannforsyning. Vedtak om dette ble fatta høsten 2019, etter generasjoners nøling. Så økte markedsprisene og det ble klart at det ville komme en omfattende budsjettsprekk.

Byråd Lan Marie Berg fikk en intern vurdering av saken og ba i tillegg om en ekstern og uavhengig gjennomgang før saken ble lagt frem overfor Finansutvalget i Oslo Kommune.

Hun har ettertid sagt at hun kunne gått til Finansutvalget i et lukket møte og orientert om sakens utvikling.

Les også

Lan tar selvkritikk: – En lærdom jeg vil ta med meg

Rødt deltar i møter om mistillit

Helt fra dette ble kjent var opposisjon raskt ute med forslag om mistillit. Det har de gjort i enhver sak siden de tapte valget i Oslo i 2019. Himmel og helvete står på spill hver dag og retorikken grenser mot mobbing og trakassering.

Nå er det snart stortingsvalg og alle partiene deltar mer enn gjerne i et politisk spill mot det rødgrønne byrådet.

Til og med byrådets samarbeidspartner Rødt er med. De har deltatt i møte med opposisjonspartiene der eneste sak på dagsorden var mulig mistillit mot byråd Lan Marie Berg.

Jeg er selvsagt spent på hva Rødt kommer frem til. Og jeg er i likhet med Rødt bekymret for at budsjettøkningen vil føre til økt avgift, noe som kan bli tøft å takle for mange av de aller fattigste i Oslo.

Les også

Ekstraordinært møte om milliardsprekken

Byråden har ikke gjort noe galt

Vannsaken har langt over 50 vedlegg. Det er en komplisert sak. Men jeg forstår ikke hvorfor byråden har gjort noe galt i denne saken. Vanligvis kommer statsråder til Stortinget lenge etter at saker har fått budsjettsprekk langt over forutsatt vedtak. Og det vil komme mange slike saker i Stortinget og landets kommuner når flere ber om gjennomganger av fremtidige investeringer slik Oslos rødgrønne byråd har gjort i denne saken.

Jeg vil derfor appellere til mine kamerater i Rødt om at dere ikke spiller korta slik at høyresiden igjen kommer i maktposisjon i Oslo. Når det gjeld byråd Lan Marie Berg så stiller jeg meg 100 prosent bak henne - og det rødgrønne byrådet i Oslo.

Les også

Hetsen mot Lan Marie Berg er uakseptabel, motbydelig, feig, uintelligent og en skam for Oslo

Kommentarer til denne saken