Se siste nytt fra trafikken nederst i saken

Det er fredag ettermiddag, har snødd og det er den siste dagen før vinterferien. Mye ligger til rette for køer og tett trafikk på utfartsdagen.

– Vi satt akkurat og diskuterte det, for vi har ikke oppdaget noen typiske utfartsdag-tendenser. Det er mange som har hjemmekontor og kan planlegge reisen. Det er ikke nødvendigvis sånn det er vanligvis ved at ikke alle reiser ut samtidig, svarer trafikkoperatør Kristina Skogli ved Vegtrafikksentralen klokken 14:20.

På E6 nordover ut av Oslo begynner det imidlertid å bli noen forsinkelser. Her må du regne med noe forsinkelse i reisetiden mellom Oslo-grensa og Kløfta. Man må også beregne forsinkelser mellom Sandvika og Sollihøgda.

– Planlegg ruten og tilpass farten etter kjøreforholdene.

– Hvordan er kjøreforholdene?

– Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger på at det er spesielt dårlig. Det har slått over til mildvær så snøen smelter i veien.

Tilbakemeldingene til Vegtrafikksentralen så langt er at entreprenørene er godt forberedt og har håndtert situasjonen godt med tanke på salting på veiene.

Her kan du se trafikkameraer fra de viktigste strekningene.

Dette har skjedd

  • Klokken 14.33 melder veitrafikksentralen om at en bil har fått stans i østgående retning av Lørentunnelen. Ett kjørefelt er stengt. Få minutter senere var tunnelen åpen igjen. Bilen med stans kjørte ut for egen maskin.
  • Klokken 17.15 melder politiet at en bil har fått stans i midtre felt på E6 i utgående retning ved Furuset. Stansen skapte kø på stedet, og ett felt er stengt i påvente av bilberger. Klokken 17.22 meldte politiet av bilen var flyttet, og trafikkn igjen fløt.

Saken oppdateres fortløpende