Det går mot slutten av 2021 og fjerde søndag i advent. Men noen snøfnugg blir trolig ikke å se denne uken, ifølge vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør i Meteorologisk institutt.

– Det vil variere mellom pluss og minusgrader, også går det mot minusgrader mot helgen og starten av neste uke – men ikke noe nedbør. Da blir det heller ikke noe snø, selv om det blir kaldere, sier hun til AO.

Mandag har det vært grått, tåkete, litt yr og temperaturen har ligget på rundt tre grader. Tirsdag morgen vil det ifølge meteorologen bli kjøligere og byen vil oppleve minusgradene igjen.

– Mest sannsynlig vil tåken bli liggende også gjennom tirsdag, med en liten mulighet for at det kan sprekke opp noe. Skyet vil det uansett bli tirsdag ettermiddag, fortsetter Skattør.

Kan bli sol

Fra onsdagen ser det imidlertid ut som det kan bli en del fint vær. Det skyldes et høytrykk som bygger seg opp sør for hovedstaden, som også sørger for lite nedbør frem til starten av neste uke, forklarer Skattør.

– Onsdag og torsdag er det ganske mildt med temperaturer rundt to til fire grader. Det ser også ut som det er muligheter for sol onsdag og torsdag. Det kan kanskje ligge tåke tidlig på dagen, men det ser ut som det vil sprekke opp i løpet av dagen, sier hun og fortsetter:

– Fredag er det ventet mer skyet vær, med lavere temperaturer. Hva som skjer til helgen er mer usikkert, men det kan potensielt bli en tåkete helg også. Får vi derimot ikke den tåken i helgen, kan det bli ganske fint. Jeg tror det er et ganske tynt lag.

Les også

Trude (45) pynter til jul på amerikansk vis: – Vi liker glitter og glamour

Les også

Eirik har overtatt «bestepappa» Ingstads historiske hus: – Erling Kagge spiste opp en hel bløtkake her for å fete seg opp til ekspedisjon