– Advarslene viste seg å være basert på fordommer, sier Edvardsen til Avisa Oslo.

Sp-gruppelederen i Oslos bystyre tar ordet «skremselspropaganda» i bruk når han tar for seg advarslene, blant annet fra Venstres Guri Melby og Høyres Mathilde Tybring-Gjedde, kom med under valgkampen.

Begge parter mente at Sp ville føre Oslo-fiendtlig politikk i regjering. Nå har partiet sammen med Ap foreslått snaut 250 millioner kroner mer i frie midler til hovedstaden enn det Solberg-regjeringen la opp til i statsbudsjettet.

– De forsøkte å skape en motsetning mellom det å satse på hele landet og å styrke byene. Den motsetningen finnes ikke, mener Edvardsen.

– Det viser seg at det er godt nytt for Oslo at Sp sitter i regjering og at Høyre er ute. Vi i Oslo bystyre kan nå med større muskler ta tak i de utfordringene byen står ovenfor, løfte velferden for dem som trenger det mest og det er godt å se at vi har regjeringen på vår side, fortsetter Morten Edvardsen.

Oslo Sps gruppeleder er også fornøyd med regjeringens politikk på områdesatsing og et exit-program for gjengkriminelle.

Samtidig har Støre-regjeringen fått kritikk for å ikke komme med noen lovnader om å videreføre støtten til kollektivtransporten, som sliter med færre passasjerer enn før pandemien.

I Oslo har Ruter advart mot kraftige rutekutt hvis ikke garantien kommer. Dette har fått MDG, Venstre og bilistforbundet NAF til å uttrykke sterk bekymring overfor Avisa Oslo.

– Hvis ikke det kommer en eneste krone til å forlenge krisetiltakene til kollektivselskapene, går det utover kollektivtilbudene til helt vanlige folk rundt omkring i storbyene. Da får vi til syvende og sist en svekket klimapolitikk og et svekket kollektivtilbud, advarte stortingsvara og fungerende politisk leder for Oslo MDG Rauand Ismail.

Da Avisa Oslo viser til bekymringen vedrørende de manglende garantiene fra regjeringen, sier Morten Edvardsen at Oslo Sp kommer til å jobbe hardt for å sikre et fortsatt godt kollektivtilbud i Oslo.