Starten av neste uke er det ventet overskyet vær, regnbyger og temperaturer som vi har hatt de siste dagene. Regnet fortsetter, men inn mot helgen ventes temperaturene å øke.

– Været neste uke starter som det har vært nå. Det vil være regnbyger på starten av dagen i morgen, sier statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Terje Alsvik Walløe til Avisa Oslo.

Våt start på uka

Mandag ventes det regnbyger på starten av dagen, men statsmeteorologen sier at det kan ventes lokale byger.

– De fleste får regn når de står opp. Været vil likevel variere innad i byen, sier Alsvik Walløe.

Onsdagen er ventet å bli den våteste dagen, før det kommer et høytrykk inn, nærmere helgen.

Regnbygene vil være tyngst på starten av uka før det letter mot helgen. Meteorologen sier at vi kan vente fint vær mot starten av neste måned, før temperaturene går ned igjen inn mot første helgen i juni:

– Det man kan si nå er at det blir varmest rundt månedsskiftet, men det er ikke sikkert det blir dårlig etter det. Detaljene er usikre, sier Alsvik Walløe.

Grip godværet

Rundt månedsskiftet vil vi kunne vente fint vær med sommertemperaturer, og meteorologen oppfordrer å utnytte de fine temperaturene mens man kan:

– Grip godværet mens man har det, er oppfordringen fra Alsvik Walløe.

Toppen av godværsperioden er ventet å være 31. mai, men det er foreløpig usikkert hvordan været blir når vi kommer til første helgen i juni:

– Det man kan si nå er at det blir varmest vær rundt månedsskiftet, sier statsmeteorologen.

Les også

Merete (42) og Lene (52) realiserte drømmen: – Som å leve i 1001 natt