– Det blir en veldig tåkete og grå dag i dag, det samme været får vi mandag morgen. Det også vil komme litt nedbør, som kommer som regn på grunn av mildværet, sier vakthavende meteorolog, Pernille Borander, i Meterologisk institutt.

Men det kommer såpass lite nedbør at meteorologen tror dette vil ha lite å si for snøen som har lagt seg.

På ettermiddagen og kvelden vil det klarne litt opp igjen og tåka gir slipp for kjøligere temperaturer og klart vær.

Bare man har hatt noen dager som det her, da føler jeg at ikke har sett sola på evigheter, men nå ser det ut til at sola er tilbake tirsdag og videre utover, sier en lystig meteorolog.

Men denne overgangen fra mildt til kaldt vær, gjør at er det lurt å være obs på glatt føre og ta det litt pent på veiene, legger Borander til.

Lite påfyll av snø

– Langtidsvarselet er fint og vinterlig. Det blir spennende å se hvor kaldt det blir, neste helg er det meldt ned mot 10-15 minusgrader.

Hvordan blir forholdene med tanke på vinteraktiviteter?

– Forholdene ligger godt til rette, annet enn at det kan bli litt glatt. Det er som sagt dette regnet, men det er ikke så mye at det vil smelte noe særlig av snøen som har kommet. De stedene hvor det har blitt fine løyper, så kan det jo bli litt hardere snø, og da går det nok fort ned bakkene.

Bildeserie

Disse badet i åtte minus mandag kveld: – Å gå uti er ikke noe problem når man er rykende varm

Hvordan vil dere beskrive denne vinteren så langt?

– Det har egentlig vært en veldig fin og kald vinter så langt. Desember starta kaldt, så ble det en litt midlere periode i desember før det ble ordentlig kaldt igjen.

Fra målestasjonen på Blindern viser et gjennomsnittsdøgn i desember minus tre grader.

– Det er nesten to grader under det som er normalt, så det har vært en kald og tørr desember.

I løpet av hele desember har det kommet nesten 30 millimeter nedbør. Det er ca. halvparten av hva som er normalt.

I fjor var den kaldeste januar på nesten ti år. Og starten av desember i år var også den kaldeste på ti år, opplyser meteorologen.

– Nå fortsetter det med fint vintervær, men da ikke noe særlig påfyll av snø.

På Bjørnholt ligger det nå 28 centimeter, på Tryvann 25 centimeter og ved Maridalsoset ligger det 18 centimeter med snø.

Akkurat det som skal til for å få gå på ski.