NRK-konseptet «Sofa», der TV-seerne får være «flue på veggen» hjemme hos personer når de deler sine TV-opplevelser fra sofoaen i sine egne stuer, er tilbake.

Denne gang på TV 2 med en helt ny kjendis-vri.

21. januar har den nye sesongen premiere der kjendiser som Lisa Tønne, Sigrid Bonde Tusvik, Martine Lunde og Carl I. Hagen er med.

– Noe av det vi nordmenn bruker aller mest tid på, er å snakke om ting vi har sett på TV, planlegger å se på TV, seriene vi er hekta på, deltakerne som har sjokkert oss og de gøye klippene du bare MÅ se om igjen. TV 2 har fått innpass i kjente folks stuer og møter dem hjemme i sofaen, hvor de snakker om programmene alle vi andre også snakker om. Om det lyder kjent er det helt riktig – dette er «Sofa» som flere kan kjenne igjen fra NRK, men som nå flytter inn hos TV 2, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, i en pressemelding.

Se oversikt over alle deltakerne lenger ned i saken!

Ifølge pressemeldingen skal programmet innom 13 stuer og sofaer til flere kjente personer.

– Vi er veldig takknemlig for at de har åpnet opp hjemmene sine og sluppet inn TV 2. Så det er bare å finne frem popkornet og rigge seg til i slutten av januar, for dette blir gøy, varmt, hjemmekoselig og gjenkjennelig for alle som ser på TV, sier Haldorsen.

Flere kjente Oslo-fjes

Blant de totalt 34 deltakerne er det flere kjente Oslo-fjes med. Blant dem ekteparet Eli Hagen og Carl I. Hagen, Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik, Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard, Martine Lunde, Niklas Baarli og samboeren Benjamin Silseth, Pål Anders Ullevålseter med familien og Lili Bendriss.

Komikervennene Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne gleder seg stort.

– Forskjellen på meg og Lisa er at hun lever seg totalt inn i ting på TV som jeg slapper fullstendig av med. For eksempel «Paradise Hotel» og «Ex on The Beach». Dette er noen av mine yndlingsprogrammer som gir meg skikkelig avslapping og «mindfulness» og som jeg får lave skuldre av. Jeg drikker rødvin, spiser trøffelsalami og parmesan og kjører høy kosefaktor med lavterskel-TV. Lisa derimot, lever seg helt inn i deltakerne og situasjoner og hun er helt utslitt både mentalt og fysisk etter å ha sett en episode. Lisa er forresten fantastisk på å parodiere deltakerne og det har vi det mye gøy med i sofaen, sier Tusvik i pressemeldingen.

For Eli Hagen og Carl Ivar Hagen er det største TV-minnet, og TV-bildene som sitter spikret, fra dagen da Diana døde og dagene i etterkant.

– Det er TV-bilder bilder vi aldri glemmer og som har gjort sterkt inntrykk. Vi krangler lite om fjernkontrollen hjemme hos oss. Carl ser mest på nyheter og langrenn mens jeg ser på alt annet. Vi koser oss i helgene med god helgeunderholdning på skjermen. Vi ser lite på serier for vi klarer ikke henge med til alle episodene. Vi så på «Sofa» når det gikk på NRK og gleder oss til å være med i denne runden, sier Eli Hagen.

Prisvinnende TV-konsept

«Sofa» gikk på NRK fra 2014–2017 med fire sesonger. «Sofa» ble nominert til tre Gullruten-priser i 2015; beste reality, årets deltakere (Jan og Silvia) og beste nye programserie. «Sofa» vant prisen for beste nye programserie og ble også nominert i 2016 for beste reality. «Sofa» på NRK var en serie med «vanlige» deltakere, men gjorde navn som Jan og Silvia og Tore og Adam til populære TV-figurer. Nå blir det altså «Sofa» på TV 2 med nye og kjente deltakere.

«Sofa» bygger på det britiske formatet «Gogglebox.» Det har gått i 16 sesonger på Channel 4 og er et av de mest populære formatene på kanalen. De siste årene har også kjendisversjonen, «Celebrity Gogglebox», gjort stor suksess. Formatet lages i lokale versjoner i en rekke land og gjør nå store suksess i Australia («Gogglebox Australia») og USA («Celebrity Watch Party»).

Disse kjendisene skal være med:

De gode vennene Jorun Stiansen og Adam Schjølberg

Ekteparet Eli Hagen og Carl Ivar Hagen

Jenny Jenssen, ektemann Tor Magne Jenssen-Søren og datteren Tilje (14)

Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik

Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard

De gode vennene Abubakar Hussain og Mayoo Indiran

Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl, Martines venninner og Martines besteforeldre

Niklas Baarli og samboer Benjamin Silseth

Pål Anders Ullevålseter og Mette Solli med deres felles datter Alva (8) og Påls sønn Robin (20)

Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen

Bernt Hulsker og Marius Skjelbæk

Lilli Bendriss og søsteren Aase Sydness

Leif Einar «Lothepus» Lothe, samboer Randi Sørum og barna Martin (17), Ida (16) og Vetle (14)