I 17-tiden mandag begynte bussene å gå igjen, etter massive innstillinger over hele byen.

Mandag kveld sier kommunikasjonssjef i Ruter, Sofie Brun, at det nok vil fortsette å være flere forsinkelser i busstrafikken.

– Bussen har hatt de største problemene. Det er også en del forsinkelser på trikken, noe som gjerne skyldes annen transport som har sperret for trikken, forklarer Bruun.

Det er rapportert inn noen materielle skader på busser, men Ruter er ikke kjent med personskader, skriver selskapet i en pressemelding mandag kveld.

Massiv stans

Like i tide for ettermiddagsrushet stoppet alle busslinjer mellom 20 og 79.

– Det er vernetjenesten som gjør en vurdering, sier Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter, om hvorfor alt stoppet opp.

Store mengder snø og nedbør gjorde at Ruter oppfordret alle om å bli hjemme, eller å ta T-banen, som er transportmiddelet som har blitt påvirket i minst grad.

Slik lød beskjeden

– Alle linjer mellom 20–76 står. Det er vanskelig å si hvor lenge det skal vare. Det snør tett og det skal det også utover kvelden – vi følger situasjonen tett. Vi har kontakt med brøytemannskaper i hele området, og gjør løpende vurderinger, sier kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Øystein Dahl Johansen, til Avisa Oslo.

«Det er større mengder med snø og nedbør. Dette vil kunne føre til at flere linjer får større driftsforstyrrelser med avvik i hele Oslo og Viken. Vennligst sjekk aktive avviksmeldinger og beregn ekstra tid til din reise. Vi gjør oppmerksom på at reisegarantien ikke er gjeldende ved slike forhold», skriver Ruter på sine nettsider.

.

T-banen det sikreste valget

Også T-banen og trikken ble påvirket av det store snøfallet mandag.

– Vi har litt utfordringer med trikken på grunn av snøværet nå. Vi har noen korte driftsstanser, det skyldes i hovedsak andre kjøretøy. Vi må gjøre det beste ut av det alle sammen, gitt været vi har, Thomas Ege, pressekontakt i Sporveien til Avisa Oslo.

Dette gjaldt alle trikkelinjer i sentrum. Ifølge Ruters kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen, er det fare for forsinkelser i trikketrafikken utover ettermiddag og kvelden også.

– Den kjører jo mange av de samme traseene som bussen, forklarer han.

På T-banens linje 1 var det en stund ikke trafikk mellom Skogen og Frognerseteren på grunn av glatte skinner.

– På Linje 1 sitter et tog fats på Voksenkollen stasjon på grunn av snøen. Det fører til at ingen T-baner går videre oppover, men snur der. Vi har brøytemannskap på stedet som jobber så fort de kan. Ingen større avvik akkurat nå, opplyser Ege til AO.

Så sent som 23.15 mandag kveld gjenopptok T-banens linje 1 mot Helsfyr normal drift igjen. Det gjelder strekningen Frognerseteren – Skogen.

– Dette etter at vi kun har kjørt til skogen siden klokken 15.00 i dag. Første avgang fra Frognerseteren gikk klokken 23.13 til Ryen, skriver Sporveien T-bane.

Ifølge Ruter er T-banen det sikreste fremkomstmiddelet i snøkaoset.

Se alle innstillinger og forsinkelser via Ruters nettsider her.

Kommer seg ikke av gårde

Det har vært flere hendelser i trafikken mandag som følge av snøen.

Klokka 16.39 er det en buss med stans i Grorudveien mellom Grorud senter og Grorud togstasjon, melder Oslo-politiet.

– Trolig på grunn av det glatte føret. Sperrer veien og skaper trafikale utfordringer.

En time senere, klokka 17.44, melder politiet om at bussen har fått fart igjen og at veien er åpen for normal ferdsel.

Klokka 16.01 melder politiet at en buss står på tvers i området Galgeberg/Normannsgata, noe som skaper trafikale utfordringer.

– Politiet er til stede for å dirigere trafikken, skriver politiet.

Også en buss på Kalbakken slet med å komme seg opp en bakke i ettermiddag:

Klokka 15.51 melder Vegtrafikksentralen at høyre felt Klemmetsrudkrysset i Oslo, i retning Ryen, stengt på grunn av to stansede vogntog.

Ved Skulleruddumpa var det også full stans i trafikken, etter at tre vogntog fikk stans.

– Full stans i trafikken. Entreprenør med salt er på vei sammen med politi og bergingsbil, melder politiet.

Det står tre vogntog som ikke kommer seg fram på grunn av glatt veibane ved E6 utgående i bunn av Skulleruddumpa. Det melder politiet selv på Twitter.

Trafikken har klokka 15.46 begynt å bevege seg, da mannskap har begynt å brøyte, melder Vegtrafikksentralen øst.

– Da ruller trafikken sakte oppover fra Skulleruddumpa i ett felt, to av tre vogntog har fått på kjetting, skriver politiet.

LES OGSÅ: