Det er skikkelig snøvær over Oslo onsdag ettermiddag og Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø.

– Det kan bli femten centimeter med snø i Oslo. I tillegg blåser det en del, og vi forventer snøføyk som gjør at snøen samler seg i store hauger, sier vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt Martin Granerud.

Torsdag skal det roe seg, men fredag er det sendt ut nytt farevarsel.

– Fredag får vi 10 til 15 centimeter med snø igjen, om dagens varsler slår til da. Det er forventet at minusgradene holder seg til slutten av uka, men lørdag og søndag skal det gå fra minus til pluss, sier han.

Varselet gjelder fra klokken 01.00 til 22.00.

Vanskelige kjøreforhold

Det er forventet store utfordringer knyttet til det kraftige snøfallet onsdag og politiet oppfordrer folk i Oslo til å la bilen stå. I 12.30-tiden melder politiet at flere vogntog har problemer i motbakkene på E6 opp mot Manglerud og opp mot Mortensrud fra Skulleruddumpa.

– Vi jobber med å få de av gårde på mest mulig smidig vis, men det er saktegående kø i nærheten, skriver operasjonssentralen på Twitter.

Politiet ber lastebiler og vogntog som skal sørover bruke Mosseveien heller enn Ring 3/E6 via Ryen og Mortensrud for å unngå unødvendige stans i motbakkene. I perioder er politiet nødt til å stenge Ring 3 for å hjelpe vogntogene.

Slår været til fredag kan det nok en gang bli krevende kjøreforhold og det kan være lurt å planlegge for enda en bilfri dag.