Posten driver i disse tider med en kraftig nedskalering av postkontor over hele landet. Dermed stenger en rekke postkontor i Oslo og ellers i Norge.

Postkontoret på Elisenberg på Frogner er snart historie. For 3. mai er det over og ut, og Joker tar over lokalene. Men tilbudet skal bli bedre for publikum, lover Posten.

VårtOslo omtalte saken først.

Ikke fått mye reaksjoner

Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten, sier til Avisa Oslo at folk generelt har forståelse for Postens avgjørelser om å stenge postkontorene. Tilbudet blir faktisk bedre for publikum.

– Joker skal tilby «post i butikk». Dermed kan folk i nærområdet fortsatt hente posten sin der, med lengre åpningstider. Folk er veldig fornøyde med post i butikk. Publikum får et bredere utvalg av utleveringssteder slik at vi kan tilby større fleksibilitet, sier Pettersen.

Lokalet må bygges om fra postkontor til matbutikk. Dermed åpner ikke Joker med det aller første.

For kundene blir det mulig å hente pakker ved uthentingstilbudene i Bygdøy allé, Frogner Atrium eller Rema 1000 i Briskebyveien.

Takknemlig

Pettersen sier Posten setter pris på Joker som vil tilby post i butikk.

– Det som er viktig for oss er at vi får åpnet post i butikk i samme område. Derfor er vi veldig takknemlig overfor Joker. Nå har vi i alt 218 pakkeutleveringssteder over hele byen. Så det mangler ikke på steder å få hentet ting.

Fra 2023 er planen å ha seks postkontorer igjen. Disse skal ikke legges ned.

  • Majorstua postkontor
  • Nydalen postkontor
  • Grønland postkontor
  • St. Olavs plass postkontor
  • Vika postkontor
  • Longyearbyen postkontor

– Dette er bestemt for lenge siden. Det er en plan vi følger, som vil gi flere muligheter for folk. Tilbudet blir styrket, avslutter Pettersen.