På grunn av oppgraderingen av Sandakerveien og Grefsenveien har Sandaker senter holdeplass vært stengt. Men tirsdag kan folk på ny ta i bruk holdeplassen.

Planen er at nedre Grefsenveien skal ferdigstilles i desember. Prosjektet er en del av Trikkeprogrammet der hensikten er å ruste opp infrastrukturen der skinnegangen er gammel og slitt, og å gjøre nødvendige tilpasninger for den nye trikken som skal komme til Oslo.

For øyeblikket er tre av de nye trikkene i Oslo. Tidligere har Sporveien sagt at de nye trikkene kommer i trafikk i løpet av året. Nå er det januar 2022 som er målet. Tidligere er det sagt at de nye trikkene skulle være klare i løpet av året.

Etter testkjøringen med passasjerer skal resten av de totalt 87 nye trikkene kjøpes inn. De skal være på plass innen utgangen av 2024.

Nattarbeid

Natt til 23. og 25. november 2021 er det planlagt arbeid med enkeltsporet til trikken i Sandakerveien i perioden kl. 01.00 til 05.00, et arbeid som må gjøres når trikken er ute av drift. Det blir kveldsarbeid og buss for trikk onsdag kveld 24. november fra kl. 20.00 og ut driftsdøgnet.

Sporveien beklager ulempen som nattarbeid måtte medføre. Vi vil takke naboer, næringsdrivende og alle berørte parter for forståelsen gjennom anleggsperioden, skriver de på sine nettsider.

De nye Oslo-trikkene blir forsinket: – Mer utfordrende enn forutsett