Det er mistanke om at en elev ved Steinerskolen i Bydel Vestre Aker er smittet med omikron. Foreløpig prøvesvar viser «sannsynlig omikron» og alle nærkontakter håndteres derfor etter ny forskrift for smitte med omikron med forsterket karantene og isolasjon, opplyser kommunen i en pressemelding søndag kveld.

Stenger skolen

Daglig leder Petter Moen ved Steinerskolen i Vestre Aker sier til Dagbladet at skolen kommer til å være stengt mandag og tirsdag.

– Lærere og ansatte må også teste seg, da har vi rett og slett ikke nok personale til å holde skolen åpen, sier Moen til Avisa Oslo.

Det er ikke kjent hvor eleven ble smittet, og smitteteamet og FHI samarbeider tett for å kartlegge dette. Mistanke om omikron ble avdekket 4. desember. Det er cirka 470 elever ved skolen.

Flere bedt om å teste seg

Et stort antall personer vil få beskjed om å teste seg med PCR (på kommunalt testsenter) og holde seg i karantene inntil negativt prøvesvar foreligger.

– Det er foreløpig en klasse som er satt i karantene. Rundt 100 elever blir bedt om å teste seg. Også lærere skal teste seg, sier Jorunn Thaulow, bydelsoverlege i Vestre Aker til Avisa Oslo.

Eleven deltok blant annet på et julemarked på skolen i slutten av november, og alle som har vært på julemarkedet oppfordres til å ha lav terskel for å teste seg ved symptomer.

– Vi følger rådene som bydelsoverlegen gir oss. Smitteutbruddet er knyttet til en klasse i barnetrinnet, sier Moen.