Siden fredag i forrige uke har bydelen registrert et kraftig hopp i antall smittede i aldersgruppen 10 til 19 år.

– De økte smittetallene vi har sett i bydelen de siste dagene er i hovedsak knyttet til russefeiring/videregående skoler, svarer assisterende bydelsoverlege Guri Sandal Thu på e-post gjennom bydelens kommunikasjonsavdeling.

Ser sammenheng med Oslo vest

Status mandag ettermiddag er at 35 personer i VGS-alder i bydelen er registrert med smitte.

Bydelen karakteriserer smittetilfellene som et utbrudd, men ønsker ikke å gå ut med berørte skoler i bydelen.

NRK meldte lørdag at fire elever ved Lambertseter videregående skole var smittet og at skolen ville holde stengt hele denne uken.

Smitten blant er imidlertid blant russ og elever som bor på Nordstrand, men som går på skoler i andre bydeler og sosialiserer med elever der. Det er ikke oppdaget at smitten har spredt seg videre utover i bydelen.

– Vi forholder oss til russ/videregående elever som én gruppe fordi det er så mye sosial omgang på tvers av bydeler. Vi ser her en sammenheng med det høye antall smittede i bydelene i Oslo vest den siste uken, fortsetter den assisterende bydelsoverlegen.

– Smitteveiene for indeksene i Bydel Nordstrand er avklart og nærkontaktene blir kontaktet fortløpende, forteller Sandal Thu.

Bydelen har per nå ikke et konkret tall kun for videregående elever. Det totale antallet i karantene for bydelen er 397.

Følges opp

– Alle smittede blir satt i karantene og følges tett opp av smitteoppsporingsteamet. Det er på nåværende tidspunkt god kontroll og oversikt over smittetilfellene i bydelen knyttet til russefeiring/videregående skole. Smittevernteamet opplever at indeksene og nærkontaktene i videregående alder samarbeider og er flinke til å teste seg, svarer Sandal Thu videre.

– Hvordan går smittesporingen? Hvilke utfordringer har dere mest av nå?

– I likhet med tidligere situasjoner der med nærkontakter på tvers av bydelene, jobber smitteoppsporingsteamene sammen for å identifisere og kontakte alle som kan ha vært i nærkontakt med smitte.

Russeutbruddet vokser, men smittesporerne ser én positiv utvikling

Smitten sprer seg på vestkanten – 1.300 nærkontakter i karantene