Gå til sidens hovedinnhold

Smittetallene på vei ned i Oslo: Dette åpner opp først

Det er registrert 88 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Forbudet mot flere enn to personer på besøk er det første tiltaket som skal vurderes.

Allerede denne uka kommer byrådet til å vurdere hvorvidt man skal åpne opp for lettelser på enkelte tiltak. Forbudet mot flere enn to personer på besøk er ifølge helsebyråd Robert Steen svært inngripende, og det første tiltaket som kommer til å ryke.

– Så lenge smittetallene fortetter å gå nedover og atferden understøtter det, så er det første tiltaket vi ønsker å løse opp på. Vi skal komme tilbake til det uken som kommer, sa Steen til TV 2 søndag kveld.

Les også

Flommer til parkene: – Jeg håper byrådet vil ta til fornuft

– Veldig forsiktig

Byrådsleder Raymond Johansen har tidligere uttalt til Avisa Oslo at han ikke ønsket å sette en dato for når lettelsene kommer, men bekreftet at forbudet mot flere enn to på besøk, i tillegg til inngripende tiltak rettet mot barn og unge, er det første som kommer til å lettes.

– Vi kommer til å være veldig forsiktige, samtidig som vi nå vurderer hva som kan lettes først. Noen av de mest inngripende tiltakene rettet mot barn og unge, og forbudet mot mer enn to på besøk, er noe av det første vi vil lette på når situasjonen tillater det, sa Johansen.

Samtidig understreket byrådslederen at det er viktig at lettelsene ikke kommer for tidlig.

– Jeg er helt sikker på at Oslos befolkning, som nå har vært veldig flinke og levd med inngripende tiltak siden november, ikke ønsker å ta risikoen med en for rask gjenåpning, sa Johansen.

Les også

Raymond Johansen: Ja, jeg er skuffa

Skolene åpner

Mandag 19. april gjenåpner alle skoler i Oslo på forsterket rødt nivå. Det er fortsatt usikkert om tentamensavviklingen i skolen vil gå som normalt.

En rekke råd og regler gjelder i Oslo også fra 19. april. Her kan du lese hva som gjelder i Oslo nå.

Les også

Full forvirring rundt tentamen i osloskolen: – Sjokkerende

Kommentarer til denne saken