Gå til sidens hovedinnhold

Slutt å tulle og svar oss, Andreas Halse og Sunniva Holmås Eidsvold

Hva er dette for noe tull dere serverer 5. juli, Andreas Halse og Sunniva Holmås Eidsvoll?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dere gir Høyre-regjeringen skylden for elsparkesykkelproblemet, og som om vi fortsatt levde i den tiden da det ikke fantes politikere som turte å innføre trafikkregler som kunne sanksjoneres, sier dere: «La oss håpe for alle blinde, svaksynte, rullestolbrukere og barnevognstrillere sin del at ny regjering kommer på plass etter høstens valg.»

Hvorfor i all verden skulle vi sette vår lit til ny regjering, eller noen som helst regjering for den saks skyld?

Har dere i SV, Ap og MDG – og samtlige andre partier, enda ikke fått med dere at så lenge det sykles i det hele tatt på fortauet, lever mange av oss i livsfare hver dag?

Det finnes ikke noe parti i Norge som vil fjerne sykler og elsparkesykler fra fortauet.

Åpenbart er partiene så skjevt sammensatt at de ikke har en eneste person som ser dårlig eller ikke kan hoppe unna når syklene kommer susende, sentralt plassert i politikken. Det er sannheten.

Vi ser ikke på elsparkesykler som et rent ordensproblem som må ryddes opp i.

Vi er livredde for å gå hver dag. Det hjelper ikke oss med gode ønsker om at folk skal ta hensyn. Mange år med sykler har motbevist at det fungerer med ønsketenkning her.

Hva annet skal vi tenke enn at dere synes det er en omkostning man må ta, om vi blir skadet eller i verste fall kan bli drept? Det er mange historier om folk som har blitt kvestet og jeg kjente en person som ble livstruende skadet av en sykkel. Ellers har jeg selv og mange av mine venner hatt sjokkartede opplevelser i Oslo mange ganger nå. Oslo har aldri vært en mer utrygg by.

Men alle partiene er fullstendig uimottakelige for våre krav.

Denne saken demonstrerer svært godt hvordan et samfunn som styres av ableist partier, tillater seg å føre en tvers igjennom funksjonshemmet-fiendtlig politikk når det passer dem. Her får vi sannheten om hvor lite alt dette sludderet om et samfunn for alle, egentlig betyr.

Hvis partipolitikerne hadde villet, hadde dere fått vekk alt som ikke er i gangfart fra fortauene for lenge siden. Hvilken annen allmennfarlig handling ville blitt bare «ryddet bort» på denne måten?

Kommentarer til denne saken