Avisa Oslo mottok sent mandag kveld en e-post fra en avsender som kaller seg «Vi Trenger Hjelp». De omtaler seg som en aksjonsgruppe bestående av eiere og medarbeidere ved restauranter i hovedstaden.

I e-posten beskrives plakatene som en protest mot manglende støtteordninger rettet mot utelivet.

– I all hovedsak er vi enige i at vi som bransje må ta del i «dugnaden», men vi føler det er mye som kan og kunne vært gjort annerledes slik at livsverket til hardt arbeidende medborgere ikke går tapt mens man bekjemper økende smittespredning rundt om i landet, står det i e-posten fra gruppa.

LES OGSÅ: Full krise for utelivet: – Har gått fra stort til fullstendig tap

Protesterer

Gruppa mener videre regjeringens støtteordninger treffer skjevt.

– I tillegg til rekord i antall konkurser i restaurant bransjen ser vi en alarmerende økning i salg av lokale restauranter til større kjeder og utenlandske grupperinger, skriver gruppa.

Plakatene har påskriften «Stengt», etterfulgt av følgende budskap.

«Grunnet massiv smittevekst sett i sammenheng med pågående smittepress i Oslo har vi i dag besluttet å stenge dørene de neste 3 ukene».

LES OGSÅ: Nødropet fra Parkteateret: - Jeg frykter for en hel bransjes fall

Aksjoner

Dette er ikke den første aksjonen relatert til tiltak rettet mot kultur og uteliv. Forrige uke startet flere beboere aksjonen Behold Oslo, og hang opp flere plakater i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka.

På disse plakatene sto budskap som «Egon åpner kanskje snart», samt logoer til H & M og KFC hengt opp utenfor lokalt eide butikker og forretninger.

Vinmonopolets presseavdeling var ikke kjent med saken da Avisa Oslo tok kontakt tirsdag morgen.