«Synes du været svinger veldig for tiden?» spør @meteorologene på Twitter onsdag formiddag.

Været de siste dagene har vært skiftende med upåklagelig sol på dagtid, og nærmest storm på kveldstid i store deler av Oslo. Den rød-rosa solnedgangen tirsdag ettermiddag prøvde å bryte seg gjennom skyggen av svarte skyer, og det samme gjelder kveldens himmel. Vinden blåser surt og isen ligger blankt på veiene. Meteorologene kaller det «jojo-været».

- Men hva er egentlig «jojo-vær», og hvordan vil dette prege Oslo fremover?

Vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen ved Meteorologisk institutt sier til Avisa Oslo at det i all hovedsak betyr at det vil fortsette å være ganske glatt i Oslo fremover.

– Den neste uken byr på mye fint vær, og ikke noe påfyll av nedbør, fortsetter hun.

Men hvorfor er det egentlig så glatt?

– Vi har en polarfront som fungerer som en slags linje som beveger seg opp og ned. Den bøyer seg mot nord og sør, med kald luft fra sør og varmluft fra nord, sier Skjervagen.

Det gjør at været veksler med pluss- og minusgrader om hverandre. En konsekvens av det er blant annet at det blir veldig glatt.

Skjervagen informerer Avisa Oslo om at skiftende temperatur vil ha lite å si i Oslo når det er meldt såpass fint vær fremover. Hun legger til at det er verre for de områdene med mye skiftende vær.