Gå til sidens hovedinnhold

Slik svarte Raymond Johansen på sine alliertes regjeringsslakt: – Det ser jeg på med knusende ro

Venstre-gruppeleder Hallstein Bjercke ba byrådsleder Raymond Johansen (Ap) svare på hva han synes om byrådskollegaene i SV og MDGs ramsalte kritikk av regjeringsplattformen.

– Vi har fått en ny regjeringsplattform. Byrådslederen hadde sikkert store forhåpninger, men det var lite å hente for Oslo.

Det uttalte Venstres Hallstein Bjercke under onsdagens bystyremøte. Han beskrev Oslo og byene «som knapt nevnt» i plattformen, bortsett fra når det gjaldt å flytte arbeidsplasser ut fra hovedstaden.

– Hva synes byrådslederen selv, spurte Bjercke.

– Synes erklæringen er bra

Da Raymond Johansen gikk opp til talerstolen, svarte han følgende:

– Jeg synes Hurdal-erklæringen er bra. Man har ambisjoner om å bidra til å gjøre noe med de store forskjellene.

Så fortsatte han:

– Oslo er en by som rommer de aller rikeste og de aller fattigste. Det at det er et så tydelig stempel på å få alle i arbeid, det er bra. Det at man nå har gått opp til å ta 70 prosent av regningen på kollektivprosjekter synes jeg er positivt. I likhet med representanten Bjercke venter jeg også på tilleggsbyggingen i politikk. I likhet med den forrige regjeringen, så ligger djevelen i detaljene.

Les også

Krever samlet byrådskamp for regjeringsgarantier: – Dette er dessverre veldig dårlig

– Ramsalt kritikk

Opposisjonspolitikeren Bjercke er ikke alene om å kritisere plattformen. Både SV og MDG har kritisert plattformen i intervjuer med Avisa Oslo. Det viste Bjercke til i sitt oppfølgingsspørsmål.

– Både den avgåtte byråden Inga Marte Thorkildsen (SV) og hennes etterfølger Sunniva Holmås Eidsvoll slaktet plattformen på utjevning av forskjeller og sa at politikken ikke ville gi like muligheter, mens MDG sa at klimapolitikken var det motsatte av det Oslo trenger. Det er ramsalt kritikk fra byrådslederens partnere.

– Mener byrådslederen at de tar feil eller er han enig, spurte Bjercke.

– Ikke enig i den kritikken

– Jeg er ikke enig i den kritikken, det er jeg ikke. Jeg synes plattformen har et tydelig klimaperspektiv og ambisjoner på det området. Min partikollega Espen Barth Eide har tatt på seg den trøya, og jeg skal i hvert fall forsikre deg om at her skal vi presse, her skal vi snakke, her skal vi se på de ulike tiltakene, svarte Raymond Johansen.

– Jeg er også sikker på representanten Bjercke er enig i at en av de store utfordringene vi har, er satsing på jobber, fortsatte byrådslederen.

Deretter viste han til en tidligere diskusjon om situasjonen Mortensrud er i. Johansen mente diskusjonen viste store utfordringer innen utenforskap og manglende deltakelse, som byrådet er nødt til å gjøre noe med.

– Så er det sånn at jeg leder et byråd der to av partiene ikke er en del av den regjeringsplattformen, også tilhører jeg det ene partiet. Sånn er livet, og sånn er politikken, og det ser jeg på med knusende ro. Jeg skal holde troppene her samlet så godt jeg kan, men det blir noen nye utfordringer, og det gleder jeg meg til.

Les også

Den kommende regjeringens planer får Høyre og MDG slå full miljøalarm: – Skandaløst

Kommentarer til denne saken