I helgen arrangerer Holmenkollen Skifestival verdenscup i nordiske grener og skiskyting. Ruter venter stor pågang på T-banene og har satt opp ekstratog.

– Lørdag 5. og søndag 6. mars går det ekstratog til og fra Holmenkollen skifest. Samtidig blir det noen endringer for linje 2, 3 og 4. Beregn god tid – det er mange som skal reise, og det kan bli trangt om bord. God tur! skriver Ruter på sine nettsider.

Satt inn vektere

Pressevakt i Ruter, Sofie Bruun, sier de er godt forberedt på den økte trafikken i helgen.

– Det er et arrangement som har vært planlagt en stund. Og dette driftsopplegget har vi kjørt før. Vi har et godt samarbeid med sporveien, politi og arrangør som sitter og følger med slik at vi kan sette inn tiltak hvis det trengs.

Men Bruuns viktigste råd er likevel å beregne god tid, og å planlegge hvordan man skal betale på forhånd.

– Vi har kapasitet til å frakte ca. 14 tusen personer i timen. Og så har vi satt opp vektere på Majorstuen og Holmenkollen, som skal organisere mengden hvis det blir veldig mye kø.

Slik kjører de ulike linjene i helgen:

Linje 1 og buss 48

  • Kjører fra Frøen til Holmenkollen, og fra Holmenkollen til Majorstuen. Stasjonene Besserud og Midtstuen kan bli stengt i perioder av hensyn til sikkerheten. Fra Majorstuen til Frøen kan du ta buss 46 eller gå 550 meter oppover Slemdalsveien. Stengt mellom Holmenkollen og Frognerseteren frem til ca. klokken 20. Buss 48 er helt innstilt i helgen.

Linje 1E Holmenkollen ekspress

  • Kjører mellom Helsfyr/Carl Berners plass og Holmenkollen. Første avgang fra Helsfyr er klokken 06.12, og første avgang fra Carl Berners plass er klokken 08.43. Stopper ikke underveis mellom Majorstuen og Holmenkollen.

Linje 2 og 3

  • Mellomavgangene er innstilt på lørdag, og T-banen kjører hvert kvarter på dagtid begge dagene.

Linje 4

  • Innstilt mellom Storo og Stortinget fram til ca. klokken 19.20. Vi henviser til linje 5. Kjører mellom Vestli og Storo, og mellom Stortinget og Bergkrystallen.

Lurt å huske på:

  • Reis tidlig.
  • Beregn god tid så du rekker arrangementsstart.
  • Vis hensyn med tanke på egen og andres sikkerhet.
  • Kjøp billett på forhånd. Det er ikke billettsalg ved T-banen på Holmenkollen.