Gå til sidens hovedinnhold

Slik ser det ut dagen derpå: – Kommer til å ta flere timer å rydde opp

Søppel, knuste flasker og annet avfall ligger strødd i byens parker etter nattens festligheter.

Natt til søndag var anslagsvis 3.000 mennesker samlet i parken på St. Hanshaugen, ifølge politiet. Søndag morgen flyter søpla, og de som har jobben med å rydde opp sier det kommer til å ta mange timer å få det ryddig.

Ikke luft hunden

Avisa Oslos reporter er på St. Hanshaugen like før klokken åtte søndag morgen. Da har opprydningsarbeidet allerede pågått noen timer, men det er mye som gjenstår. Det ligger søppel og glasskår overalt, og de som holder på anbefaler folk å være forsiktige med å lufte hunder i området.

– De blåser alt sammen til en haug slik at det blir enklere å skuffe søpla opp. Panteflaskene har noen tatt med seg, men alt av søppel ligger igjen. Det er en litt motløs stemning her, for dette skjer hver helg. Erfaringsmessig vil det trolig bli like mye folk i kveld, og da starter jobben med å rydde opp igjen i morgen tidlig, forteller AOs journalist på stedet.

De som har fått oppgaven med å rydde opp gjør det for en ekstern bedrift på oppdrag fra Bymiljøetaten. De ønsker ikke å siteres men forteller at i tillegg til at søpla flyter lukter det som en utedo i skråningene ved parken.

Bildeserie

Se bildene fra søndag morgen i parkene

Private sofaer i parken

I Sofienbergparken er opprydningsarbeidet i ferd med å avsluttes når Avisa Oslo kommer dit. Rundt i hele parken står det blå søppelsekker fulle av søppel.

I tillegg har flere personer tatt med seg privat møbler ut, som det nå jobbes med å få fraktet bort.

Kommentarer til denne saken