(NORDRE AKER BUDSTIKKE): Fra Akebakkeskogen til Grefsenkollen går Akebakken, en populær turvei året rundt. Har du gått her i det siste har du muligens lagt merke til at det er fjernet en del busker og småtrær et stykke langs venstre side av veien når du kommer opp mot alpinbakken.

– Dette ser veldig lite pent ut og det virker som om det er brukt utstyr som fliser opp mer enn det kutter. En ting er å kutte ned småskog, men å drive vandalisme er neppe noen god idé, skriver en leser til Nordre Aker Budstikke.

Vi spør derfor Bymiljøetaten om det er de som står bak dette arbeidet, hva slags redskaper som er brukt og hvorfor det er gjort på denne måten.

– Formålet med hogsten er å holde veikorridoren åpen for greiner og trær som vokser inn fra siden. Og i letingen etter rasjonelle og besparende løsninger har vi prøvd ut nytt utstyr som med stort hell benyttes av andre profesjonelle aktører, svarer Nordmarka-sjef Knut Johansson.

– Kunne det vært gjort mer skånsomt? Og har dere forståelse for at turgåere reagerer på hvordan det ser ut nå?

– Vi er enige i vurderingene om at det blir flisete og ser litt brutalt ut nå like i etterkant av tiltaket, men vil følge med på hvordan dette revegeteres og gror til og ikke minst hvor lang tid det tar, sier Johanson.

Les også

På en høyde i Ekebergparken klemmer Astrid på trær: – Ble satt ut