Gå til sidens hovedinnhold

Slik så bilen til Tyra (25) ut etter innbrudd: – Ufyselig og unødvendig

Knuste vinduer og kaos i bilen møtte Tyra Lillegård dagen etter nattevakt. Nå vil hun advare andre om at det hun tror kan være seriekriminelle innbruddstyver.

Fredag ble hun møtt av en ramponert bil. Et halvt døgn etter at hun hadde parkert bilen sin i nabolaget, fikk hun en telefon fra politiets operasjonssentral om at den vesle bilen var utsatt for innbrudd.

– Jeg jobber nattevakt og parkerte i Rathkes gate rundt klokken ett natt til fredag, forteller Lillegård til Avisa Oslo.

– Omtrent klokka 15 fredag ble jeg ringt opp av politiet som fortalte at en betjent hadde gått forbi bilen min, og sett at den var utsatt for innbrudd. Da spurta jeg jo bort for å se.

Der ble hun møtt av et trist syn:

– Ruta på førersiden var knust, det var glass i hele bilen foran og både serviceboka og alt som lå i midtkonsollen var kasta rundt. Tyvene har stjålet kvitteringer fra bilverkstedet, ladekabler og en AUX-kabel.

– Man får jo litt panikk

Hun beskriver opplevelsen som ubehagelig:

– Jeg er jo vant med å deale med sånne situasjoner på jobb, men det er veldig annerledes når det skjer med dine egne private eiendeler. Man får jo litt panikk.

Lillegård forstår heller ikke helt hvorfor akkurat hennes bil ble valgt ut som offer:

– Jeg hadde ingenting av synlig av verdi i bilen, og bilen er heller ikke særlig ny eller «fin», sier hun og legger til:

– Hele hendelsen virker merkelig. Tyvene har heller ikke prøvd å stjele noen større gjenstander, som radioen, eller selve bilen.

Først tenkte Lillegård at det kanskje var tilfeldig vandalisme, men både bilbergingsselskapet og glassreparatørene hun tok kontakt med, kunne fortelle om lignende hendelser:

– Falken kunne fortelle at noe lignende hadde skjedd litt lenger opp i gata, men det var en mye dyrere bil, og det var stjålet en del mer der. Også glassreparatørene sa at jeg var den fjerde eller femte som hadde en sånn skade på fredag.

Frykter serieforbryter på Kampen: – 2020 kunne ha spart oss for dette

Mistenker seriekriminelle

Det får Lillegård til å mistenke at det er en gjeng med seriekriminelle som står bak. Hun er bekymret for at de skal gjøre noe lignende igjen, og ber folk være ekstra påpasselige. Hun håper også at eieren av den andre bilen eller noen naboer kanskje har sett noe:

– I så fall håper jeg de tipser politiet. Jeg har anmeldt forholdet, men alle tips hjelper. Jeg unner ingen å oppleve dette: Jeg syns det er grusomt, ufyselig og utrolig unødvendig, sier hun og legger til:

– Jeg håper politiet får tatt disse folka.

AO har vært i kontakt med politiet, som ikke kunne kommentere saken nå i helga.


Kommentarer til denne saken