Vålerenga – Mjøndalen 2–0

– Europa-spill er viktig for en klubb som Vålerenga. Vi skal være med i Europa egentlig hvert år. Så vet vi nå at vi har satt oss selv i en situasjon hvor det ikke bare er opp til oss. Det er klart at det er skuffende, sier Fredrik Oldrup Jensen til Avisa Oslo.

Midtbanespilleren sørget søndag for 1-0-målet hjemme mot Mjøndalen. Deretter avgjorde Henrik Udahl det hele da han doblet ledelsen like før slutt.

Det gjør at Vålerenga er på 6.-plass på tabellen. Lillestrøm og Rosenborg ligger henholdsvis ett og to poeng foran. Dersom Vålerenga skal ta 4.-plassen, som kan gi Europa-spill neste sesong, er de dermed avhengig av at flere resultater går deres vei.

Samtidig skal Vålerenga til Kristiansund i sesongens siste serierunde neste helg. Der er kun seier godt nok.

– Det er mulig

– Vi får i hvert fall gjøre vår del av jobben. Så får vi håpe at Lillestrøm og Rosenborg glipper. Det får vi krysse fingrene for, forteller Jensen.

Trener Dag-Eilev Fagermo har heller ikke gitt opp håpet om 4.-plassen, selv om han ser at det blir tøft.

– Det var dumt at Rosenborg vant. De har Strømsgodset hjemme i siste – og de må tape, og vi må vinne, for å ta dem. Så det er vanskeligere nå enn det var før denne runden her. Jeg hadde trodd Rosenborg skulle få en tøff kamp på Nadderud, men det er mulig. Så vi må i hvert fall vinne selv, forteller treneren.

Rosenborg slo nedrykkstruede Stabæk 3–1 borte søndag. Lillestrøm på sin side utlignet like før slutt til 3–3 borte mot Molde. Trønderne møter Strømsgodset, mens Lillestrøm har Sandefjord hjemme til helgen.

Er ikke garantert Europa-plass

Men selv om Vålerenga skulle klare å snappe 4.-plassen foran snuten på rivalene, så er det likevel flere resultater som må gå deres vei for at de skal kunne spille kamper på kontinentet neste sesong.

De er avhengig av at ett av topp 3-lagene vinner cupen, som skal avgjøres kommende vår. I mars spilles cupens fjerde runde, der fortsatt 16 lag er med.

Serieleder Bodø/Glimt, Molde (2.-plass) og Viking (3.-plass) er fortsatt med i kampen om cuptrofeet. I så fall må Oslo-klubben håpe at ett av de lagene vinner cupfinalen.

Denne sesongen fikk Vålerenga smaken på spill i Europa. Laget møtte Gent over to kamper i sommer. Til slutt røk Vålerenga ut etter 2–4 sammenlagt til belgierne. Det var dog klubbens første kamp i en europeisk turnering på ti år.

– Det er veldig god læring. Det er morsomt å spille de kampene der ute. Det er noe vi må jakte og være med i hver sesong. Det skal en klubb som Vålerenga gjøre, sier Jensen.