I starten av juni ble det kjent at Vålerengas stjernespiss, Vidar Örn Kjartansson, måtte under kniven. Islendingen hadde slitt med en skade i foten – og det ble klart at det var ingen vei utenom en operasjon.

Søndag, nesten tre måneder senere, spilte 31-åringen sin første kamp igjen fra start. Og målgarantisten satte inn 1–0 allerede etter elleve minutter mot Viking.

Det var tydelig på jubelscenene at scoringen betydde mye for spissen. Han holdt hånden rundt øret og tok inn alle inntrykkene. Selv forklarte han feiringen slik:

– Jeg bare fortalte at jeg er tilbake, sier han til Avisa Oslo og gliser.

– Når du er skadet blir man fort glemt. De første fem kampene i serien var jeg ikke helt på plass. Jeg er bare så glad for å være tilbake. Det var egentlig ikke rettet mot noen spesielle, legger han til.

Skadet for første gang på ti år

Kjartansson kom tilbake til Vålerenga i fjor etter et lengre utenlandsopphold. Da leverte han imponerende ni scoringer på 14 kamper. Under sin første periode i Vålerenga, i 2014, scoret han vanvittige 25 mål på 29 kamper.

Denne sesongen startet derimot tøft for spissen. Han slet foran mål og misbrukte store sjanser kamp etter kamp. Før skaden i juni sto han med kun én scoring. Han legger ikke skjul på at de siste ukene har vært utfordrende.

– Herlig følelse å score, men det var litt blandede følelser til slutt etter at de utlignet. Jeg er ikke fornøyd med måten vi spilte på i dag. Det har vært vanskelig. Jeg har vært mye på styrkerommet og trent hardt. Jeg kunne først løpe for to uker siden. Det har virkelig vært tøft.

– Det er første gang på ti år at jeg er skadet i mer enn én kamp. Men jeg kommer til å lære av det og komme tilbake sterkere, forteller han.

Han måtte ha litt tid på behandlingsbenken før han kom til intervjusonen etter kampen. Han forteller at foten fortsatt er litt sår, men at den gradvis må vende seg til kamp. Mot Viking fikk islendingen 60 minutter før han ble tatt av banen.

Avskriver medalje

Trener Dag-Eilev Fagermo var glad for å se Kjartansson tilbake i målprotokollen. Mindre fornøyd var han med det Vålerenga presterte søndag – og den siste tiden.

– Det er ikke så surt, for vi er ikke bedre. I andreomgang hever vi oss riktignok, men vi har 5–6 ganske store potensialer uten å skape noe særlig. Det er samme melodien som det egentlig har vært hele sesongen. Vi er ikke smarte nok til å skape store sjanser.

– Hva tenker du om veien opp mot toppen?

– Vi er ikke gode nok til å være i toppen nå. Vi må jobbe med denne gruppen her og trene laget sånn at vi får mest mulig ut av gruppen som er. Men vi er ikke noe medaljelag, slår han fast.