– Det ser ut til at det blir mye av det samme været som vi har nå, med temperaturer som ligger rundt null eller såvidt under. I tillegg er det lett snøfall av og til.

Det er spådommen til Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, om Oslo-været de aller første dagene av 2021.

Kaldere

Og det lette snøfallet ser ut til å fortsette både fredag og lørdag, før søndagen sannsynligvis vil by på noen etterlengtede solstråler.

– Da vil skydekket sannsynligvis løse seg opp litt, og temperaturene vil falle. Det kan nok bli en del minusgrader utover søndagen, og vi går inn i en litt mer vinterlig værtype med lavere temperaturer, spår Haga.

Slik det ser ut nå vil temperaturen falle utover søndagen, og oslofolk kan forvente flere kuldegrader.

– Temperaturen går nok ned til 5 kuldegrader, kanskje litt under det også. Mandag morgen kan det bli enda litt kaldere, med kanskje ned til 7-8 kuldegrader flere steder.

Rett og slett litt mer ordentlig vintervær?

Ja, absolutt. Det er et lite væromslag nå på nyåret, svarer meteorologen.

Litt snø

Onsdag og torsdag er det også mulighet for noe nedbør. Det er likevel ikke snakk om noen store snømengder som kommer.

– Det blir kanskje 2-3 centimeter de fleste steder; kanskje enda mindre i morgen. De som får mest, kan kanskje få opp til 5 centimeter, spår Haga.

Steder som er eksponert for nordøstlig vind, er de som kan belage seg på litt ekstra nedbør.

Mens snøentusiaster kan juble for hvite gater, har nedbøren også en bakside.

– Det blir nok glatt enkelte steder. Med våt bakke kan det legge seg is en del steder, og med snø oppå der igjen, kan det bli litt utfordrende å bevege seg ute. Men det hører jo vinteren til at det er litt glatt, sier meteorologen.