Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir Oslos nye bystrand

Neste sommer kan sol- og badeglade oslofolk kjøle seg ned med en dukkert på Operastranda.

På varme dager har badegjestene strømmet til Sørenga siden sjøbadet åpnet i 2015. Fra sommeren 2021 kan de også nyte sommerdagene på en ny strand utenfor Operaen.

Operastranda har nylig fått de nødvendige tillatelsene, og arbeidet med å gjøre stranda klar starter like over nyttår. Hvis alt går som det skal, vil den åpne for publikum til sankthans.

For barnefamilier

Deler av den 100 meter lange stranda vil være langgrunn, så også barnefamilier og folk som ikke er så svømmedyktige får tilgang til bading i området.

– Nå gjør vi ferdig stranda og parken, og så planlegger vi et servicebygg med toaletter og et lite kulturbygg med servering på innsiden. Disse byggene mangler foreløpig tillatelser og finansiering, så de kommer litt senere, sier administrerende direktør i Hav eiendom Kjell Kalland.

Området der stranda skal anlegges er på 12 mål. Det har inntil nylig blitt brukt som riggområde for Munchmuseet og annen byggevirksomhet i området. Når utbyggingene i Bjørvika er i mål, vil en 2,9 kilometer lang sammenhengende havnepromenade være tilgjengelig for publikum.

– Det gjenstår mye arbeid langs sjøen, men det må gjøres bit for bit. Boligene og kontorbyggene må bli ferdige først, men om 15–20 år vil hele vannkanten være tilgjengelig for publikum, sier Kalland.

Flere parkområder

I tillegg til stranda håper han på klarsignal for å gjøre ferdig arbeidene ved Akerselvallmenningen. Der blir det et grøntanlegg med muligheter for å sole seg inntil elva på begge sider.

Les også

Vil gi oslofolk fjordbad, flere saunaer og badehus

På Sørenga har det vært et problem med mangel på toaletter når området har fylt seg opp.

– Det har bymiljøetaten lært av, så jeg vil tro det kommer en midlertidig løsning før servicebygget blir ferdig, sier Kalland.

Kommentarer til denne saken