Fra lørdag 29. juli til 5. august samles tusenvis av barn og tilskuere til Norway Cup flere steder i Oslo.

– Dette kan medføre lange køer og forsinkelser. Vi har derfor sørget for å ha ekstrakapasitet i denne perioden.

Det sier pressetalsperson i Ruter, Øystein Dahl Johansen til Avisa Oslo. Han opplyser at Ruter har iverksatt ekstra avganger der formålet er å forhindre køer og forsinkelser under den populære fotballfestivalen.

Skal sikre kapasitet

Det jobbes på T-banen linje 2 og 3 mot øst i sommer. Dermed er Linje 2 Ellingsrudåsen og linje 3 Mortensrud erstattet med buss i perioden.

– Unngå å kjøre bil i området Helsfyr/Brynseng da det er begrenset fremkommelighet og raskt blir trafikale utfordringer og vanskelig fremkommelighet i området, oppfordrer pressetalsperson i Ruter, Dahl Johansen.

Han understreker samtidig at det er god kapasitet på T-banen mot Bergkrystallen, eksempelvis linje 4, 2 og 1.

– Skal du til Ekebergsletta er det cirka ti minutters gange fra Brattlikollen T-banestasjon. Ta linjene merket i retning Bergkrystallen, og gå av på Brattlikollen, oppfordrer Dahl Johansen.

Ekstra avganger

Ruter setter inn ekstra avganger på trikkens linje 19 og busslinje 23 og 34. Buss linje 74 får endret trasé hele uken. Det settes også opp en egen busslinje for Norway Cup, NC2, mellom Bøler T og Simensbråten.

Ruter vil være til stede på Europarådets plass ved Jernbanetorget de første dagene av Norway Cup.

Det vil være billettkontroll på sentrale steder i Oslo i løpet av uken, opplyser Ruter i en pressemelding. Dette for å ivareta sikkerheten, veilede reisende og sjekke billetter.

Oppfordrer til å droppe bilen

Ruter er klar i sin tale før årets Norway Cup: La bilen bli stående hjemme.

– På denne måten unngår vi kø og bidrar til at utøverne kommer raskere fram til kampene sine, forklarer Dahl Johansen til Avisa Oslo.

Dersom det likevel skulle bli behov for å kjøre bil, oppfordrer Ruter å beregne ekstra god tid og følg skiltingen for eventuelle omkjøringer.

– Sett gjerne bilen fra deg og benytt kollektive transportmiddel på siste del av strekningen, påpeker Dahl Johansen.

Les også

Over natta ble livet til Jaskiret (45) forandret: – Det kom tre stykker fra Tromsø bare for å smake