– Jeg håper at gruppa tar til fornuft og velger Abdullah – en kvalifisert minoritetsrepresentant.

Det sier partiveteran og tidligere bystyrerepresentant Khalid Mahmood til Avisa Oslo søndag.

Uttalelsen fra Mahmood kommer etter at et knapt flertall i Oslo Aps nominasjonskomité pekte på fraksjonsleder for helse- og sosialutvalget, Jon Reidar Øyan, som varaordfører.

Et mindretall på to mot tre ville ha Abdullah Alsabeehg, som er fraksjonsleder i byutviklingsutvalget og har minoritetsbakgrunn fra Bahrain.

– Nervøs for representasjonen

– Jeg blir enda mer nervøs for representasjonen i Ap nå. Ap i regjering er nesten fri for mangfold, og hvis vi i Oslo ikke klarer å peke på Abdullah, som ville vært en veldig kvalifisert varaordfører, sender vi et meget feil signal, sier Mahmood.

Mahmood er også bekymret for at Oslo Arbeiderparti ender opp med for lite representasjon fra ytre bydeler. Han mener at å peke på Søndre Nordstrand-politikeren Alsabeehg kan bøte på det.

– Man må ta hensyn til geografisk fordeling, sier Mahmood, for så å komme med en klar beskjed til de som skal ta stilling til fordelingen av verv mandag:

– Jeg ber så innstendig jeg kan om at gruppa tenker seg grundig om. Ikke bare tenk på her og nå. Det er et valg i Oslo om to år. Hva skal vi si til minoritetsvelgere om vi ender opp med å gjøre det som foreslås nå.