Lørdag sesongåpnet Lyn borte mot Oppsal på Trasop kunstgress. Lyn vant kampen 3-1, men det var en episode i sluttminuttene som stjal fokus.

Tilreisende Vålerenga casuals-supportere skal ifølge politiet ha gått til angrep på Lyns supportergruppe Bastionen.

– Ved avslutningen av kampen kom det et antall med supportere fra en tredje klubb. De hisset opp stemningen og det endte i fysisk håndgemeng, sier politiets operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til Avisa Oslo.

– Slo gjennom gjerdet

Lyns mediesjef Thomas Nordeng bekrefter episoden til Avisa Oslo. Ifølge Nordeng skal supporterne ha stått utenfor gjerdet til stadion og slått inn mot supporterne på tribunen.

– Vi visste på forhånd at det kom noen casuals fra Vålerenga-miljøet som ønsket å lage bråk. Politiet var varslet om at det kunne skje, og det gikk heldigvis fort over, sier han.

Nordeng, som selv ikke var vitne til bråket, forteller at det skal ha blitt delt ut flere slag, i tillegg til at Bastionen ble forsøkt frastjålet bannere og flagg.

Saken fortsetter under bildet

Varslet i forkant

Politiet ble i forkant av kampen varslet om at det kunne oppstå bråk mellom supportergruppene. De var derfor til stede med fire-fem politipatruljer og fikk avverget slåsskampen fra å eskalere, forteller operasjonsleder Nysæter.

– Vi har vært i kontakt med en person som hevder seg utsatt for slag, men flere personer løp fra stedet. Om vi har vært i kontakt med alle som var involvert, vet vi ikke, sier han.

Personen politiet har vært i kontakt med skal ikke være skadd. Totalt tre personer ble bortvist fra området.

– Dette er hendelser vi ikke ønsker å se, som ikke hører hjemme på et sportsarrangement. Det er uheldig når barn og familier er til stede, og det ødelegger gleden for folk som er der for å kose seg, sier Nysæter.

– Katt og mus-lek

Klanens talsperson Erling Rostvåg sier til Avisa Oslo at han ikke vet nøyaktig hva som har skjedd, eller hvem som var involvert.

– Men det går et rykte om at noen av supportene har prøvd å stjele et banner, sier han.

Klanen er Vålerengas supporterforening, men de som var på lørdagens kamp er trolig en del av casuals-miljøet, en subkultur i supportermiljøet som ofte er forbundet med bråk og slåsskamper.

Rostvåg sier stjeling av bannere er noe klubbene har holdt på med siden tidlig 2000-tallet.

– Det er en ganske harmløs katt og mus-lek. Men selvfølgelig hvis noen prøver å stjele bannere og blir tatt på fersken, så kan det oppstå bråk, sier han og fortsetter:

– Men hvordan det har foregått og hvem som har vært involvert, der kjenner jeg ikke til detaljene.

Det er ikke første gang det har oppstått bråk mellom supportere tilknyttet Vålerenga og Lyn. I desember ble en VIF-supporter dømt til fengsel etter at han slo en Lyn-supporter i svime i forbindelse med byderbyet i cupen 25. juli i fjor sommer.