– Det er bedrevet etterforskning gjennom helgen. Vi har flere konkrete spor vi følger etter. Det er fortsatt er ingen som er pågrepet i saken, men det er flere personer som er interessante for politiet, sier politiadvokat Nikolai Ruen ved enhet sentrum.

Han vil ikke karakterisere disse personene som mistenkte.

Tre kulehull

Politiet rykket ut til bygården på St. Hanshaugen etter melding om smell, samt varsling på telefon fra beboeren i leiligheten hvor skuddene traff.

Det som møtte politiet på stedet var tre kulehull gjennom to forskjellige vinduer i en leilighet på bakkeplan. Beboeren var ikke å finne på stedet, men politiet var klare på at han ikke var skadet.

– Vi har kommet i kontakt med fornærmede, etterforsker løpende og følger de sporene vi har, fortsetter politiadvokat Ruen mandag morgen.

Politiet skal være i prosess med å få til et avhør med den voksne mannen.

Ruen ønsker fortsatt ikke å uttale seg om mulige hypoteser eller hvorvidt det er en relasjon mellom den fornærmede beboeren og hvem som kan ha utført skytingen. Det begrunnes med hensyn til etterforskningen.

Natt til fredag uttalte politiets operasjonssentral at det kunne være en relasjon mellom de involverte.

Har sikret spor

Krimteknikere har vært inne i leiligheten i helgen og sikret tekniske spor.

– Har dere kontroll på kuler?

– Det er funnet spor på åstedet som analyseres og følges opp.

– Hvordan vil du beskrive tilfanget av informasjon fra vitner i hendelsen?

– Vi har tatt flere vitneavhør av flere i nabolaget som har fått noe med seg. Det er et sentralt område i Oslo og vi har flere vitneavhør av folk som har sett eller hørt noe.

Dersom hendelsen har skremt beboere, påpeker Ruen:

– Det er ikke grunn til å føle seg utrygg. Dette er et enkeltstående tilfelle og faren er avverget.

På disse 16 stedene koster halvliteren under 70 kroner