Gå til sidens hovedinnhold

Skytingen på Grünerløkka: Fremdeles ikke kontroll på fornærmede eller gjerningsperson

Det er mange som har sett og hørt noe fra skytingen lørdag kveld, men ennå vet ikke politiet navnene på de involverte.

– Vi har jobbet med saken i natt og i dag, men vi har ikke pågrepet noen ennå. Vi har heller ikke kontroll på fornærmede, sier Astrid Hasselgård, vaktleder på krimvakta søndag kveld.

Det var lørdag kveld, litt etter klokken halv ni, at politiet i Oslo fikk melding om at det var blitt avfyrt skudd der Fossveien og Helgesens gate på Grünerløkka.

Et av skuddene traff et vindu i en bygård. Det oppholdt seg en dame i leiligheten, men hun ble ikke fysisk skadet.

Innsatsleder Lars Kostveit ved Oslo politidistrikt sa til Avisa Oslo lørdag kveld at to personer hadde vært i håndgemeng i forkant av skytingen.

Pakker med det politiet tror kan være hasj lå igjen på asfalten nær stedet der skuddene ble avfyrt. De er nå på utkikk etter en sølvfarget VW Polo, som skal ha vært sett i forbindelse med hendelsen.

– Hovedhypotesen var at det ikke var tilfeldige personer som var involvert i denne hendelsen, men at det var personer som kjenner hverandre, sier Hasselgård.

Videre sier hun at politiet har en del opplysninger, men at de ikke kjenner navnene til de involverte.

– Det er mange som har hørt og sett, og flere vitner har også beskrevet personene som var involvert.

Politiet har gjort åstedsundersøkelser, og Hasselgård sier at krimteknikere har jobbet med å analysere det som ble innhentet i natt.

– Det er bekymringsverdig at det skytes på åpen gate i Oslo, men vi tror som sagt at det er folk som kjente hverandre. Vi er ikke redd for at personer har skutt vilt rundt – eller at det har vært et ønske om å skyte inn i en leilighet.

Kommentarer til denne saken