Natt til søndag ble to personer i 30- og 40- årene alvorlig skadet etter en skyteepisode ved Nationaltheatret.

Fredag melder politiet at to personer er pågrepet etter flere dager på rømmen. De siktede ble tatt av italiensk politi i Milano i dag, klokka 05:00.

– Vi er godt fornøyd med at vi har pågrepet de. Det er fortsatt en del ubesvarte spørsmål. Det har vært en massiv innsats fra politiet på denne saken, sier politiinspektør Grete Metlid fredag og forteller at politiet har jobbet med store ressurser og at de fortsetter med en omfattende etterforskning.

Usikkert hvordan de stiller seg til siktelsen

Nå er prioriteringen å frakte de siktede til Norge.

– Det pleier å gå raskt. Vi har hatt kontakt med to forsvarere i natt og det tyder på at de siktede ønsker å komme til Norge raskt, så da kan vi forvente å ha de her allerede neste uke, sier politiadvokat Christian Hatlo.

Han sier at det er uklart hvordan de to personene stiller seg til siktelsen. Pågripelsen kommer som følge av en bred etterforskning, samt et samarbeid med Kripos. Hatlo fortalte at elektroniske spor har vært viktig for å lokalisere de siktede.

Har videoopptak av hendelsen

«Hva vet dere om hendelsesforløpet under skytingen?» fikk politiet spørsmål om pressekonferansen fredag.

– Vi har deler av hendelsen på video. Nå prøver vi å finne ut om det var planlagt eller tilfeldig. Det kan være aktuelt med ytterligere pågripelser, opplyste de.