Klokka 03:12 natt til fredag melder politiet på Twitter at de har rykket ut til en adresse på St. Hanshaugen som følge av at det er avfyrt skudd mot en bygning.

– Klokka 01:30 i natt fikk politiet melding om smell fra området St. Hanshaugen. Etter noe tid fikk vi telefon fra en beboer i en leilighet som sa at det var skutt mot hans leilighet. Politiet rykket ut med flere patruljer til stedet og når vi kommer finner vi spor som harmonerer mot at det er avfyrt skudd mot leiligheten. Da er vedkommende som bor i leiligheten borte, men hevder på telefon å være uskadd, sier oppdragsleder Eirik Sandnes til Avisa Oslo fredag morgen klokka 05:40.

Skuddene ble avfyrt mot en leilighet i en bygård sentralt på St. Hanshaugen. Da Avisa Oslo var på stedet fredag morgen, var det tre kulehull i to av vinduene til en leilighet på bakkeplan.

Beboeren som meldte fra på telefon var ikke til stede da politiet ankom leiligheten, men de mener at han skal være uskadd.

Fredag morgen – litt over klokka 06 – sto lyset på inne i leiligheten, men det så ikke ut til å være noen på innsiden.

Oppdragsleder Sandnes gjengir at politiet har utført teknisk etterforskning på stedet og snakket med noen vitner i morgentimene.

– Per nå har man ikke pågrepet noen i saken, oppdaterer påtaleansvarlig Nikolai Ruen ved enhet sentrum klokka 09:30.

I samme tidsrom har politiet tatt seg inn i leiligheten for å gjøre åstedsundersøkelser. Ruen bekrefter at det er avfyrt tre skudd mot leiligheten.

Politiet mener å ha en viss kjennskap om hvem som er involvert i skyteepisoden. De ønsker ikke å utdype dette noe mer. Tidligere på natten har politiet oppgitt til VG at de mener det er en relasjon mellom de involverte. Dette ønsker ikke påtaleansvarlig Ruen kommentere fredag formiddag.

Klokka 13:50 oppgir Ruen at det fortsatt ikke er noen som er pågrepet i forbindelse med saken. Han ønsker ikke å kommentere detaljer ytterligere av hensyn til den tidlige fasen av etterforskningen. Ei heller om de har kommet i kontakt med beboeren i etterkant av nattens hendelse.

– Basert på opplysninger vi har nå, skal det ikke være noen som er skadet, svarer Ruen.

– Ser med bekymring på slike hendelser

Boligene på adressen er kommunale boliger og er eid av Boligbygg Oslo KF.

– Vi ser med bekymring på slike hendelser med tanke på våre leietakere og naboer, sier kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Boligbygg til Avisa Oslo.

De avventer nå politiets etterforskning. Dersom det er grunnlag for det vil de følge opp hendelsen i samarbeid med bydelen som tildeler de kommunale boligene. I tillegg sikrer og skifter Boligbygg vinduene som er knust.

– Hvilke sikkerhetsvurderinger gjør Boligbygg før dere inngår utleieavtaler med beboere?

– Det er bydelene som mottar søknader fra innbyggere som har behov for hjelp til å skaffe seg bolig, og vurderer om og hvilken bolig de tildeles. Boligbygg som utleier har ikke informasjon om leietakeres bakgrunn, da dette er taushetsbelagt informasjon, sier Øyen.

For andre beboere på adressen som måtte føle seg utrygge etter skyteepisoden har Øyen denne oppfordringen:

– Beboere kan ta kontakt med vårt kundesenter dersom de har spørsmål, og med NAV/boligkontor i bydelen. Vi har også bomiljøvakter som kan nås hele døgnet etter våre ordinære åpningstider.