Politiet måtte 6. desember rykke etter meldinger om at flasker ble kastet mot forbipasserende.

Dette skrev AO da:

Det viste seg at mannen de pågrep, skulle ha sittet isolert på karantenehotell på Tøyen, men hvor han etter eget forgodtbefinnende hadde gått inn og ut døren i tre dager.

Store problemer

37-åringen er nå tiltalt for brudd på smittevernloven, samt en lang rekke alvorlige hendelser han skal ha gjort seg skyldig i.

I løpet av noen få dager i november og desember, før han kastet flaskene, skal han ha gjort seg skyldig i en lang rekke volds- og trusselsaker og ordensforstyrrelser i Oslo sentrum.

Mannen sitter nå varetektsfengslet i Halden etter alle de alvorlige hendelsene han skal ha stått bak i byen.

Lørdag 28. november skal han ha gått bort til en kvinne på Oslo City og dyttet henne mot veggen med en sykkel og krevd 500 kroner av henne.

To dager senere skal han ha truet en politibetjent som kom til stedet etter at han skal ha skreket høyt og spyttet etter folk på Jernbanetorget.

Men trøbbelet var ikke over: Da han skulle påsettes håndjern, gjorde han kraftig motstand og fikk tak i dem slik at politifolkene måtte bruke betydelig makt for å få kontroll.

Det viste seg at 37-åringen også var i besittelse av en kniv.

Nye problemer

37-åringen var ute igjen på gaten 1. desember, og da fortsatte problemene.

To ganger denne dagen fikk han pålegg fra politiet om å holde seg vekk fra området ved Oslo Sentralstasjon, men dukket opp likevel. Han skal denne dagen ha truet en vekter på Oslo City med å «ta han», og ha sparket en driftsleder.

For alle tilfellene ble han anmeldt.

Det vanket to nye anmeldelser for trusler mot politiet og skadeverk i politibil denne dagen.

Han klarte nemlig å sparke i stykker bakdøra i cellebilen og rive løs metallfestet i setebeltet mens en politibetjent fikk gjennomgå verbalt.

Gikk inn og ut

37-åringen ble plassert på et koronahotell på Tøyen to dager senere og skulle sitte der til 12. desember.

Men mellom 3. desember og 6. desember gikk han ut og inn etter eget forgodtbefinnende, ifølge tiltalen som Statsadvokatene i Oslo har utferdiget mot ham.

Han gikk ut tidlig om morgenen, og kom tilbake på kveldstid.

6. desember, etter flaskekastingen, ble han varetektsfengslet, men trøbbelet var ikke over med det.

Flere anmeldelser

I varetekt har han pådratt seg ytterligere anmeldelser for en rekke tilfeller av forulemping, trusler og vold mot fengselsbetjenter og skadeverk på cella.

Det vanket nok en anmeldelse i mai i år da 37-åringen skulle overflyttes til Halden fengsel. Da skal munnbruken ha vært såpass grov at det kvalifiserer til brudd på bestemmelsen om forulemping av offentlig tjenesteperson.