Gå til sidens hovedinnhold

Skolebyråden: – Ekstra vondt å tenke på hva Raymond har vært gjennom

Inga Marte Thorkildsen delte ut blomster til byrådsleder Raymond Johansen gjennom seks år. Hun hyller Johansens innsats.

I et følelsesladet øyeblikk fikk Johansen en bukett av Thorkildsen. Etterpå ble det en pandemivennlig albuehilsen.

– Hva tenker du om denne situasjonen?

– Nei, den er jo som den er. Jeg synes egentlig det er ekstra vondt å tenke på hva Raymond har vært gjennom nå. Han har styrt denne byen gjennom så mange måneder med pandemi. Når vi først går ned, er det godt at det er Raymond som er den trygge kapteinen på skuta. Han er fantastisk, sier utdanningsbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) til Avisa Oslo.

– Hvordan synes du han har håndtert det?

– Jeg synes han har håndtert det meget stødig. Han har vært klok, dyktig, trygg og inkluderende. Jeg er stolt av ham.

– Hvordan opplever du det selv?

– Nå får vi se hva som skjer videre. Jeg forholder meg til de rollene jeg har til enhver tid. Nå skal jeg finne ut av hva det vil si å være en byråd i et forretningsministerium, svarer Thorkildsen.

– En sammensveiset gjeng

– Har du hatt noen kontakt med Lan Marie Berg gjennom prosessen?

– Jeg kommenterer ikke på hvem jeg har vært i kontakt med i denne prosessen her. Vi er et byråd som er sammensveisa. Vi har mye kontakt vi, både på chat, SMS og ikke minst Teams.

– Hva tenker du om mulighetene for å danne et nytt rødgrønt byråd?

– Ja, jeg håper jo at det vil la seg gjøre, og at det går greit. Og at vi ikke ender opp med blått byråd i situasjonen hvor det er rødgrønt flertall. Nå er jeg spent på de sonderingene Marianne Borgen skal gjennomføre allerede fra i morgen av, sier Thorkildsen.

Hun påpeker at byrådet er midt i en budsjettprosess og håndtering av en pandemi.

– Ja, jeg håper jo at det vil la seg gjøre, og at det går greit. At vi ikke ender opp med blått byråd i denne byen i en situasjon hvor det er rødgrønt flertall. Nå er jeg spent på de sonderingene Marianne Borgen skal gjennomføre allerede fra i morgen av. Jeg er veldig glad for at vi fikk fattet det vedtaket om en forskriftsendring i dag morges. Det er jo historisk sus å kunne åpne byen som vi har gjort nå. Det kjennes godt, sier Thorkildsen.

Kommentarer til denne saken