Gå til sidens hovedinnhold

Skoleansatt i Oslo tiltalt skal ha forgrepet seg på elev

Påtalemyndigheten mener at mannen i 20-årene utnyttet stillingen sin for å skaffe seg seksuelle omgang med en elev.

Over to dager i august må mannen møte i Oslo tingrett, tiltalt for overgrep mot barn mellom 14 og 16 år.

Grunnlaget er at han ved gjentatte anledninger fra oktober 2019 til august året etter, skal ha hatt seksuell omgang med en tenåringsjente.

Les også

Tidligere OUS-ansatt tiltalt: Skal ha utnyttet pasient til seksuell omgang

Ansatt på skole

I den aktuelle perioden jobbet han som assistent ved skolen der ungdomsskolen i Oslo der fornærmede var elev.

Dermed er han også tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling og/eller tillitsforhold, samt for å ha utnyttet en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

Mannen er i tillegg tiltalt for å ha vært i besittelse av overgrepsmateriale, ved at han han hadde seksualiserte bilder og/eller filmer av den fornærmede jenta lagret på telefonen sin da han ble pågrepet i februar i år.

Det er uklart hvordan tiltalte stiller seg til spørsmålet om straffskyld. Mannens forsvarer, advokat Peter Såmund Nørgaard, hadde ikke anledning til å kommentere saken tirsdag.

Vil ikke kommentere

Hege Salomon er oppnevnt som bistandsadvokat for den fornærmede jenta.

Hun ønsker ikke å kommentere saken før hun har konferert med sin klient, men på generelt grunnlag er hun opptatt av at det tas ut i tiltale i saker som omhandler misbruk av stilling, når bevisene tilsier det.

– Det gjelder særlig ansatte på en skole. Det er svært skadelig for en elev å oppleve å bli misbrukt. Det er viktig at elever har tillit og trygghet til ansatte. I ungdomsårene er man i en særlig sårbar alder og slike overgrep kan få store konsekvenser, sier Salomon.

Les også

Overfalt og voldtok kvinne i park – nå er en 19-åring siktet for nok en voldtekt

Avisa Oslo har vært i kontakt med skoleledelsen ved den aktuelle skolen. De har ingen kommentar til saken, ei heller til hvorvidt den tiltalte mannen fremdeles er ansatt ved skolen.

– Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte noen opplysninger, sier rektor ved skolen.

Kommentarer til denne saken