SISTE:
Klokken 17.54 meldte politiet på Twitter at brannvesenet nå har kontroll på brannen, og at de vil være på stedet gjennom natten for å etterslukke.

Utrykningsleder på stedet, Tor Erik Sagvolden, fortalte torsdag ettermiddag at det brant i et område på rundt seks-sju mål.

– Det er blytungt arbeid, med veldig bratt terreng. Her blir vi værende i flere timer, sier han til Avisa Oslo like før klokka 15.

Han understreker at de «begynner å få god kontroll».

– Vi må få ned flammene og hindre spredningsfare. Nå har vi endelig fått etablert en vannkilde.

– Beskriv følelsen når vannet endelig kom?

– Det gjør all innsatsen verd det. Å få til vannet er selve gullmedaljen.

Han har et budskap:

– Vær varsom, det er nulltoleranse av bruk av ild nå. Vi ser hvor tørt det er, og en sterkere vindstyrke i dag kunne ført til en mye større brann. Det er en stor og ressurskrevende innsats for oss.

Spredt seg

Klokken 15.15 forteller vakthavende stabssjef i 110-sentralen, Nicklas Helgstrand, at brannen har spredt seg videre til åtte mål.

– Vi har fått vann fra en åpen kilde som vi nå bruker på brannen. Vi har også fått inn skogbrannhelikopter for å nå de vanskelige stedene.

– Vi har etablert oss på skadested med mer ressurser, og bygger opp skadestedet, samtidig som vi har slukning på skogbrannen, sier han videre.

Brannvesenet bygger nå opp innsatsen utenfor skogen, samtidig som de etablerer vann på selve brannen, sier Helgstrand.

– Politihelikopter er i luften, og vi har begjært bistand fra DSB, sier stabssjefen.

Årsaken til brannen er ikke klar, og det er per nå ikke behov for evakuering, opplyser politiet.

Politiet melder i en oppdatering klokka 13.07 at brannvesenet har fått kontroll på brannen, men at det vil ta noe tid å få slokket den.

– Rundt to-tre timer, skriver politiet på Twitter.

Avisa Oslo oppdaterer fortløpende om siste utvikling i brannen.

Vet ikke årsaken

I følge Helgstrand så er det for tidlig å kunne si hva som var årsaken til brannen.

– Det kan være mye som kan ha skjedd. Nå trengs det ikke mye før det begynner å brenne, så det er veldig vanskelig å si hva som kan være årsaken. Kan ha vært alt fra et gammelt bål til mange utellelige grunner, sier Helgstrand

Vanskelig å få tak i vann

Området hvor brannen har forekommet i har bydd på flere utforinger på grunn av terrenget . Brannvesenet har blant annet måtte slå hull gjennom isen på et vann i nærheten av brannen for at helikopteret kan hente opp vannet til slokningsarbeidet.

Slukningsarbeidet kommer til holde på lenge .

–Vi driver fortsatt med offensivt slukningsarbeid, men ettersluknings arbeidet vet vi tar tid og kan holde på i flere dager. Vi kommer til å la utstyret ligge ute gjennom helgen, Helgstrand

Tørt

Det er flere farevarsler for skogbrann i Oslo.

Slik ser skogbrannkartet fra Meteorologisk institutt ut for Oslo i dag, fredag 22. april:

Gul farge er «noe fare» mens oransje og rødt betyr henholdsvis «fare» og «stor fare»

15. april ble bålforbudet iverksatt.