Gå til sidens hovedinnhold

Skogbrann under kontroll i Maridalen

Brannvesenet har kontroll på skogbrannen i Maridalen. Gnister fra tog er trolig årsaken til at den oppsto.

Brannvesenet sendte en rekke brannbiler og spesialkjøretøyer til skogbrannen i området Slåttebråten/Sandermosen i Maridalen.

– Vi har kontroll på brannen. Nå pågår etterslukking, sier innsatsleder Knut Halvorsen i Oslo brann- og redningsetat kl. 20.00.

Brannvesenet trapper dermed ned innsatsen. Det har brent i 12 mål skog.

Etterforsker

Politiet skal etterforske hva som er årsaken til brannen.

– Vi har en sterk hypotese på at dette kommer fra gnister fra tog som har kommet forbi. Mye tyder på det per nå, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i politiet.

Det er skog og kratt langs jernbanelinja på Gjøvikbanen som har tatt fyr. Brannene ble oppdaget nær nedlagte Sandermosen stasjon i Maridalen.

På grunn av brannen er det stengt for togtrafikk mellom Oslo S og Nittedal. Bane Nor kommer med ny oppdatering om når trafikken er i gang igjen kl. 01.30, skriver de i en trafikkmelding.

Hvordan vil du beskrive alvorlighetsgraden?

– Med tanke på omfanget og de ressursene som er der, skal brannvesenet klare å hindre den fra å spre seg, sier Gulbrandsen.

Og det klarte brannvesenet.

Via skjerm kunne innsatsleder Knut Halvorsen følge slokkingen på de to områdene som brant. Beredskapstoget fra Bane Nor sendte kraftige vannstråler til skogs og fikk raskt kontroll da det var fremme.

Bildene kom fra en drone som ble operert av Nedre Romerike Brann- og redningsvesen.

Beredskapstoget til Bane Nor ble varslet like etter at meldingen om brannen kom. Kl. 19.34 er branntoget fremme på stedet, hvor det har startet i slukningen ved den sørligste brannen.

Sender opp drone

Det var krevende for brannvesenet å komme seg frem i terrenget.

– Vi sendte biler til nærmeste kjørbare vei nær åstedene og la ut slanger fra bilene, sa innsatsleder Knut Halvorsen til Avisa Oslo i 19.20-tiden.

Les også

Hever farevarselet – nå kommer brigadesjefen med en klar melding

Les også

Brian (32) hadde dratt på jobb da leiligheten hans begynte å brenne: – Sjeleglad for at noen vekket barna mine

Kommentarer til denne saken