På kvelden 8. juni ble det slått full alarm da en 17-årig gutt dukket opp på fritidsklubben på Trosterud, med skader som var forenelige med bruk av skytevåpen.

Bevæpnet politi rykket ut til bydelen på jakt etter eventuelle gjerningspersoner. Politihelikopteret ble også satt inn i søket, før det senere samme kveld ble klart at det hele kunne dreie seg om et uhell.

Nå har statsadvokaten tatt ut tiltale mot 17-åringen for flere overtredelser av våpenloven og for å ha forårsaket fare for andre.

Ammunisjon på soverommet

I tiltalen er det beskrevet hvordan gutten skal ha vært i besittelse av et skarpladd våpen den aktuelle kvelden, da det gikk av et skudd som traff ham selv i lysken.

Tidligere samme måned skal han også ha vært i besittelse av ammunisjon på soverommet sitt.

Foranledningen til at gutten var i besittelse av våpenet da skuddet falt, er uklart. Politiet har vært tilbakeholdne med å kommentere detaljer i saken, men som Avisa Oslo tidligere har omtalt, skal det ha vært flere personer til stede da episoden fant sted.

Gutten sitter i dag i varetekt i ungdomsavdelingen i Romerike fengsel. Det er satt av én dag til rettssaken mot ham, som er berammet for Oslo tingrett allerede 29. september.

Det har ikke lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra 17-åringens forsvarer, advokat Sugin Varatharajan, fredag kveld. Det er derfor uklart hvordan gutten stiller seg til tiltalen. Politiet har imidlertid tidligere opplyst at han nekter straffskyld.

26 saker på to år

Til tross for sin unge alder, er 17-åringen registrert med hele 26 saker hos politiet fra 19. september 2019 til 3. september 2021, som Avisa Oslo tidligere har omtalt.

Majoriteten av disse sakene er henlagt da gutten var under 15 år da de straffbare forholdene skal ha skjedd. Han er imidlertid domfelt to ganger, senest i Oslo tingrett i oktober i fjor. Da ble han dømt til ni måneders fengsel som fellesstraff med en annen sak fra mai samme år, for blant annet trusler og forsøk på kroppsskade med machete.

Deler av straffen ble gjort betinget og gutten ble løslatt fra fengsel 13. desember. I mai ble han igjen siktet i en annen sak, denne gangen for medvirkning til ran.