Fra sommeren 2021, og i tre år fremover, må elevene på Hartvig Nissens skole – populært kalt Nissen – belage seg på å reise til Helsfyr, og ikke Frogner, for å gå på skolen.

Dette skjer som følge av at skolens lokaler på Frogner skal totalrenoveres. Det skriver skolen selv på sine nettsider.

Skolen, som er den eneste ikke-private skolen i Oslo som tilbyr dramalinje, er særlig kjent for å være skolen der mye av handlingen i den populære NRK-serien «Skam», som fulgte livene til elever ved skolen.

Skolen er også kjent for sin årlige skolerevy Nissenrevyen, som hvert år settes opp av elever på skolen. Revyen har flere ganger vunnet den såkalte revyprisen, som kåres av Aftenposten. Sist Nissenrevyen vant var i 2018, for revyen «Snill».

– På høy tid

Flere medier, deriblant Dagbladet, har tidligere omtalt at Nissens lokaler på Frogner skal bygges ut, for å få plass til flere elever. Dette har blant annet medført fjerning av 55 parkeringsplasser og stenging av to veier. Dette til tross for protester fra lokale beboere.

Rektor Hanna Eliassen ved skolen ser frem til å bytte lokaler.

– Hartvig Nissen på Frogner er en flott skole med tre veldig gamle, flotte bygg. De er pene utenpå, men helt nedslitt inni. Vi har ikke de mulighetene som moderne skoledrift gir, og har blant annet Oslo eneste dramalinje, som opererer under ekstremt dårlige forhold. Det er på høy tid at vi blir modernisert, men for å få til det er vi nødt til å flytte på oss, sier hun til Avisa oslo.

Hun understreker at lokalene de nå skal flytte til er mer moderne enn bygningene på Frogner, og at skolen blant annet får en stor og flott kantine.

– Vi kommer fra noe falleferdig til noe nytt og moderne, slår Eliassen fast.

– Knutepunkt

– Dere flytter jo fra en sentrumsbydel til et område som ikke er like sentralt. Frykter du at det vil påvirke antall søkere til skolen?

– Nå tenker jeg at Helsfyr er selvfølgelig ikke Frogner, men det er i hvert fall sentrumsnært. Helsfyr er et knutepunkt for kollektivtrafikken, og mange elever vil nok til og med oppleve kortere reisevei, sier Eliassen, og legger til:

– Skolen vår er kjent for å ha et godt elevmiljø, og det tar vi med oss, sånn at jeg håper vi tiltrekker oss nye elever som vil bli en del av skolen.