Gå til sidens hovedinnhold

Skal ha truet forbipasserende kun tre kvarter før skytingen – politiet rykket ikke ut

Om lag 45 minutter før han skjøt to unge menn på T-banen, skal 34-åringen ha truet forbipasserende på Tveita.

Politiet fikk melding om hendelsen, som fant sted ved restauranten Sushi & Asian på Tveita, rundt klokken 19.25 – tre kvarter før skytingen på Skøyenåsen.

Det hadde imidlertid ikke anledning til å sende noen patruljer til stedet. Det skriver Aftenposten, som omtalte saken først.

– Grunnen til at det ikke umiddelbart ble sendt personell dit, er fordi det skjedde en annen hendelse som måtte løses umiddelbart. Det ble derfor ikke sendt en patrulje til restauranten. Dessverre så skjer hendelsen på T-banen etterpå. Det er derfor viktig at vitner som var på restauranten klokken 19.25 tar kontakt, sier Anne Alræk Solem, leder for etterforskningsseksjonen for drap i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Det har foreløpig ikke lyktes for Avisa Oslo å en kommentar fra Solem mandag ettermiddag.

Les også

Fikk utsatt soning med én måned – siktet for å ha skutt to menn på T-banen

Fikk utsatt soning

Den 34 år gamle mannen er siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden like etter klokken 20 søndag kveld. Ifølge hans forsvarer, advokat Øystein Storrvik, erkjenner han å stå bak skuddene, men han nekter straffskyld, skriver TV 2.

Hendelsen skjedde kun halvannen uke før mannen var innkalt til soning i Åna fengsel utenfor Stavanger, etter at han i januar ble dømt til ett års fengsel i Oslo tingrett.

Egentlig skulle mannen ha startet soningen 27. juli, men det ble utsatt med én måned til 26. august.

– Normal praksis at man får utsettelse når man finner det riktig å gi det, sa Leif Magne Viste, fengselsleder i Åna fengsel, til Avisa Oslo mandag ettermiddag.

Ikke i form til avhør

De unge mennene som ble skutt søndag kveld fikk behandling for alvorlige skader på Ullevål sykehus. De er begge utenfor livsfare. Ifølge politiet var ingen relasjon mellom den siktede 34-åringen og de fornærmede mennene.

Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av tirsdagen. Enn så lenge har han ikke vært i politiavhør.

– Han var ikke i form til å la seg avhøre i dag, sa Storrvik til Avisa Oslo tidligere mandag ettermiddag.

Siktede er straffedømt en rekke ganger tidligere. Blant annet ble han i 2011 dømt til seks års forvaring med en minstetid på fire år for blant annet drapsforsøk.

Les også

Siktet for drapsforsøk etter skyting på T-banen – dømt til forvaring i 2011

Kommentarer til denne saken